Gulbenes novadā iemidzināts cilvēku piebarotais brūnais lācis

Gulbenes novadā ceļa malā regulāri manītais brūnais lācis piektdien, 1. aprīlī, ir eitanazēts, informēja Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP). Tā lāča iemidzināšanu skaidro ar nepieciešamību novērst sabiedrības apdraudējumu.
Lācis bija situācijas ķīlnieks.

FOTO: Flickr.com

Lācis bija situācijas ķīlnieks.

DAP skaidroja, ka šajā pavasarī pirmo reizi konkrētais lācis tika manīts ceļmalā Gulbenes novada Lejasciema pagasta apkaimē, vēlāk pārvietojās uz Smiltenes-Gulbenes ceļmalu, kur īsā laikā kļuva par garāmbraucējiem nozīmīgu apskates objektu, samaksā saņemot dažādus pārtikas produktus. 

"Diemžēl šī lāča likteni izlēma tā sabiedrības daļa, kas, ignorējot speciālistu brīdinājumus un ieteikumus, kā arī apdraudot savu un citu līdzcilvēku veselību un drošību, veda lācim burkānus, ābolus, pat čipsus un konfektes. Lācis bija situācijas ķīlnieks. Esmu nepatīkami pārsteigta, ka bija pat tādi cilvēki, kas tīši provocēja lāci agresīvai rīcībai. Un vienlaikus man ir ļoti skumji, jo zinu, cik daudz darba ieguldīja gan kolēģi, gan nevalstiskas organizācijas, gan citas iestādes un institūcijas, lai dotu dzīvniekam iespēju pielāgoties dzīvei savvaļā. 

Diemžēl daļai Latvijas sabiedrības īstermiņa domāšana liek izvēlēties lētu popularitāti sociālajos tīklos, aizmirstot faktu, ka jāuzņemas atbildība par tiem, ko pieradinām,'' skarbi situāciju komentēja DAP Dabas aizsardzības departamenta direktore Gita Strode. 

Reklāma
Reklāma

DAP atzīmēja, ka cilvēku neapdomīgi uzsāktās piebarošanas rezultātā lācis bija zaudējis jebkādas savvaļas dzīvnieka izdzīvošanas prasmes, tas nebaidījās no cilvēka un tā radītiem trokšņiem vai automašīnām.

Saistītie raksti