No 1. marta uz laiku tiek slēgta Bērnu slimnīcas Saulaino dienu bibliotēka

Sakarā ar plānoto rekonstrukciju, kas ilgs līdz 2023. gadam, no 1. marta uz laiku tiek slēgta mazo pacientu un viņu vecāku iemīļotā Bērnu slimnīcas Saulaino dienu bibliotēka.
Uz rekonstrukcijas laiku grāmatas varēs pasūtīt attālināti.

FOTO: Publicitātes foto

Uz rekonstrukcijas laiku grāmatas varēs pasūtīt attālināti.

Par to satraukušies vecāki, kas Twiterī taujā, vai slēdzot vietu, kur slimnīcā esošajiem bērniem ir iespēja baudīt koncertus un radošus pasākumus, tiek domāts arī par garīgās veselības vajadzībām mazajiem pacientiem un viņu vecākiem. 

 

 

Kā skaidro Bērnu slimnīcas pārstāvji, bibliotēka tiek slēgta uz laiku. Kamēr nebūs iespējas izmantot tās pakalpojumus uz vietas, lasītājiem tomēr dos iespēju pasūtīt grāmatas, bet vasarā bibliotēka un lasītava, iespējams, tiks izvietota slimnīcas āra teritorijā. 

 

Reklāma
Reklāma

Uz laiku, kamēr bibliotēka nedarbosies, tiks piedāvātas citas radošas nodarbes. Piemēram, slimnīcā šobrīd darbojas “Spēļu namiņš” mākslinieces Velta Emīlija virsvadībā, kur vecāki kopā ar savu bērnu var izmēģināt gleznošanas prasmes, zīmēt, līmēt, rotaļāties, spēlēt klavieres vai galda spēles. Mākslai un radošai videi ir nozīmīga loma personības attīstībā. Pozitīvās emocijas un prieks, ko sniedz māksla, krāsas un mūzika, ne tikai bērniem, bet arī vecākiem mazina satraukumu, attīsta emocionālo inteliģenci un paaugstina vispārējo kultūras līmeni.