Jelgavā sāks darboties bezmaksas "Topošo vecāku skola"

Šodien sāksies Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centra nodarbības topošajiem vecākiem.
Pagājušajā gadā Topošo vecāku skolu absolvēja 232 jaunās māmiņas.

FOTO: Shutterstock.com

Pagājušajā gadā "Topošo vecāku skolu" absolvēja 232 jaunās māmiņas.

Topošo vecāku skolas nodarbības vadīs sertificēta vecmāte Veronika Pirogova, fizioterapeite Klaudija Hēla, Pirmās emocionālās palīdzības mammas un zīdīšanas konsultantes Sanita Purakalna un Ramona Treilona.


 

Reklāma
Reklāma

Sešu tiešsaistes nodarbību laikā tiks apskatītas dažādas tēmas, piemēram, emocionālā sagatavošanās dzemdībām, dzemdību vietas izvēle, gaidību laika grūtības, dzemdību periodi, iespējamās manipulācijas, dabisko dzemdību priekšrocības, partnera loma ģimenes dzemdībās. Jaunie vecāki gūs zināšanas, kā efektīvāk rast kontaktu ar bērnu, par mātes uzturu zīdīšanas laikā, jaundzimušā aprūpi un higiēnu, apģērba izvēli, biežākajām vecāku kļūdām bērnu aprūpē un kā no tām izvairīties, arī par sievietes emocionālo pasauli agrīnajā pēcdzemdību periodā.
 

Kopumā šogad paredzēts organizēt desmit grupas, un pirmās grupu nodarbības sāksies jau šā gada 19. janvārī. Attiecīgi katrā sezonā paredzētas trīs grupu nodarbības. Nodarbības ilgs līdz 10.februārim, bet nākamās ziemas sesijas nodarbības plānotas no 9.februāra līdz 3.martam un no 9.marta līdz 31.martam.