Rīgas Dzemdību nams pastiprina epidemioloģiskās drošības prasības dzemdētājām un pavadošajām personām

No 18. janvāra Dzemdību namā ir papildināts preventīvo pasākumu klāsts Covid-19 infekcijas ierobežošanai, informē slimnīca.
Pacientu apmeklējumi dzemdību namā nav atļauti.

FOTO: Publicitātes foto

Pacientu apmeklējumi dzemdību namā nav atļauti.

No 18. janvāra dalība dzemdībās un uzturēšanās kopā ar māmiņu ģimenes palātās atļauta tikai pavadošām personām ar sadarbspējīgu Covid sertifikātu un negatīvu Covid-19 eksprestesta rezultātu. Testu veic Uzņemšanas nodaļā.
 

Pacientēm eksprestestu veic bez maksas, pavadošām personām – par maksu (12 eiro). Ja pacientei ar sadarbspējīgu sertifikātu ir augšējo elpceļu saslimšanas simptomi, papildus tiek veikts arī SARS-CoV-2 RNS tests.
 

Personai, kura piedalās ģimenes dzemdībās, laikā, kamēr dzemdētāja atrodas Dzemdību centrā 6 vai Dzemdību centrā 7, nav atļauts atstāt Dzemdību nama telpas, bet apmeklēt Dzemdību namā esošas tirdzniecības vietas vai bistro – ir atļauts.

Pavadošās personas ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kurām Uzņemšanas nodaļā ir izsniegta pacientes ID aproce, ir atļauts pamest Dzemdību nama teritoriju un atkal atgriezties, ja paciente atrodas ģimenes palātā Dzemdību centrā 5 vai Mātes un bērna aprūpes nodaļā. Pamest Dzemdību namu un atgriezties pavadošā persona var caur Dzemdību nama galveno ieeju A darba laikā no plkst. 11:00 līdz 16:00, uzrādot drošības dienesta darbiniekiem ID aproci un speciālu ieejas karti.
 

Uzturoties Dzemdību namā, pavadošai personai jāievēro droši distancēšanās principi un pastāvīgi un pareizi jānēsā respirators (FPP2 vai FPP3 bez vārsta) koplietošanas telpās un saskarsmē ar Dzemdību nama medicīnas un aprūpes personālu.
 

Reklāma
Reklāma

Personām, kuras ir pārslimojušas Covid-19 infekciju, nav nepieciešams veikt testēšanu uz Covid-19 infekciju līdz 6 nedēļām pēc sadarbspējīga pārslimošanas sertifikāta izdošanas.

Pacientes, kuras stājas stacionārā plāna kārtā, aicinām iesasties jau ar veiktu SARS -CoV-2 RNS testu. Rezultātam jābūt ne vecākam par 48 stundām no materiāla paņemšanas brīža.


Neatliekamas hospitalizācijas gadījumā pacientēm bez sadarbspējīga Covid sertifikāta tiek ņemts gan antigēna eksprestests, gan SAR-CoV-2 tests deguna un rīkles iztriepē.


 Pacientu apmeklējumi dzemdību namā nav atļauti.