Māte aiziet uz randiņu un nepārnāk; mājās atstāti trīs mazi bērni

Kāda rīta pusē kāds vīrietis no pretējās mājas pamanīja, ka pa piektā stāva logu Mežrozīšu 43. namā bērns ir izkāries ārā pa logu un steidza zvanīt operatīvajiem dienestiem. Pašvaldības policijas darbinieki ieradās adresē, taču dzīvokļa durvis bija ciet, un neviens nevarēja tās atvērt. Likumsargiem caur durvīm izdevās sakomunicēt ar trīs maziem bērniem, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".
Notikuma vietā sastaptie kaimiņi ir pārsteigti par notikušo un līdz šim nav ģimenē manījuši problēmas

FOTO: Shutterstock.com

Notikuma vietā sastaptie kaimiņi ir pārsteigti par notikušo un līdz šim nav ģimenē manījuši problēmas

"Jautājot, kur atrodas mamma vai tētis, bērni atbildēja, ka tēvs, kuram ir invaliditāte, pēc alkohola lietošanas guļ un nekustas, savukārt māte pirms četrām dienām ir aizgājusi uz randiņu un tā arī vairs nav atgriezusies mājās," stāsta policijā.

 

Izsaukti kolēģi no valsts policijas, kā arī ugunsdzēsēji, kas palīdzētu atlauzt durvis un, protams, mediķi. Pēc tam, kad iekļūts dzīvoklī tapa skaidrs, ka bērnu tēvs ir stiprā alkohola reibumā un viņam pašam nepieciešama nepārtraukta aprūpe. Sieva bija tā, kas līdz šim viņu kopusi.

 

Notikuma vietā sastaptie kaimiņi ir pārsteigti par notikušo un līdz šim nav ģimenē manījuši problēmas: "Tur dzīvo burvīgi, kārtīgi ļaudis, daudzbērnu ģimene, tur ir jauns vīrietis pēc insulta – ratiņkrēslā. Neko sliktu par viņiem nevaru teikt, es ar viņiem komunicēju – nu, neko sliktu!"

 

Bērni esot divus, piecus un septiņus gadus veci. Kā noskaidrojām policijā, sieviete ne pirmo reizi nonāk bāriņtiesu redzes lokā, un jau vairāki bērni viņai ir atņemti.

 

Reklāma
Reklāma

Lasi vēl: Reaģējot uz ģimenēs vardarbību piedzīvojušajiem un mirušajiem bērniem, “Mammamuntetiem.lv” pieprasa nodrošināt valsts apmaksātu kontracepciju atsevišķām sabiedrības grupām

 

"Visas šīs četras dienas bērni bija pavadījuši tādā kā pusbadā. Viņi bija ledusskapī atraduši saldētus pusfabrikātus, kurus arī grauzuši. Šobrīd policisti ir pieņēmuši lēmumu bērnus šķirt no ģimenes, tomēr darbu ar ģimeni turpinās gan policija, gan bāriņtiesa," norāda policijā.

 

Pie vīrieša pēc iespējas ātrāk tiks nosūtīts aprūpes darbinieks.

 

Mammamuntetiem.lv atgādina, ka Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vecāku pienākums ir neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem, klātbūtnes. 

Saistītie raksti