Liepājas Reģionālā slimnīca piedāvā dzemdības ūdenī

Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā ir pieejama moderna un ērta dzemdību vanna, kas ir sertificēta un atbilst visiem nepieciešamajiem kritērijiem.
Silta vanna palīdz atslābināties, var mazināt stresu un nogurumu.

FOTO: Shutterstock.com

Silta vanna palīdz atslābināties, var mazināt stresu un nogurumu.

Ingūna Ķuda, viena no pieredzējušākajām vecmātēm, kura pieņem dzemdības ūdenī Liepājas Reģionālajā slimnīcā, stāsta, ka dzemdības ūdenī ar katru gadu kļūst arvien populārākas. “Viens no iemesliem, kāpēc sievietes izvēlas dzemdēt ūdenī, ir tā labvēlīgā iedarbība uz organismu, jo atrašanās ūdenī veicina muskuļu atslābināšanos, kas atvieglo dzemdību sāpes. 

 

Ūdens palīdz sievietei arī ieņemt jebkuru pozu un atrast vispiemērotāko ķermeņa stāvokli dzemdībās. Parasti dzemdības ūdenī notiek vieglāk, ātrāk un ar mazākām sāpēm atveras dzemdes kakls. Tas nenozīmē, ka ūdens pilnībā noņems sāpju sajūtas, bet tas spēj ievērojami mazināt tās. Silta vanna palīdz atslābināties, mazina stresu un nogurumu, un pie mums nodaļā tā ir pieejama jebkurai grūtniecei,” norāda Ingūna Ķuda.  

 

“Tomēr ne visām grūtniecēm dzemdības ūdenī ir ieteicams. Ir gadījumi, kad to neļaujam un iesakām dzemdēt dzemdību zālē,” norāda vecmāte. 

Reklāma
Reklāma

 

To izvērtē ārsts un vecmāte un kopīgi vienojas ar grūtnieci, vai tas ir iespējams. Dzemdības ūdenī pieejamas jebkurai grūtniecei bez papildu samaksas, slēdzot līgumu ar vecmāti vai ārstu.

 

Par dzemdībām ūdenī interesēties Liepājas Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā vai pa tālruņiem: 63403280, mob. tālr. 29488490.