Kuldīgas slimnīcā pērn piedzimuši 565 bērni, šī gada pirmais bērniņš – zēns

Šī gada pirmais bērniņš Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā – zēns Alekss, piedzima 3.janvārī ap pusdesmitiem no rīta. Viņš ģimenē ir otrais bērns, jo brālīti mājās gaida jau vecāka māsa Anete. Alekss piedzima 3,430 kg smags un 54 cm garš, un viņu sagaidīt palīdzēja vecmāte Gunta Cepurīte.
Foto: Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds un galvenā ārste Agate Zīverte un Agita un Gaidis Altmaņi ar dēlu Aleksu.

FOTO: Publicitātes foto

Foto: Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Agris Rozenfelds un galvenā ārste Agate Zīverte un Agita un Gaidis Altmaņi ar dēlu Aleksu.

Ar zēna piedzimšanu Vecgada dienas priekšpusdienā, Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa varēja noslēgt  2021.gada jaundzimušo reģistru, žurnālā izdarot 565. ierakstu. 2021.gadā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā sagaidīti 565 bērniņi, mēnesī vidēji piedzimstot ap 47 bērniem. Atskatoties uz 2021.gada jaundzimušo statistiku, visvairāk mazuļu dzimuši jūnijā un septembrī, bet vismazāk februārī un maijā. Salīdzinot ar 2020.gadu, pērn tika sagaidīti par 49 bērniem vairāk.

 

Reklāma
Reklāma

Gada noslēdzošajā mēnesī – decembrī, Kuldīgā piedzimuši 49 bērni – 24 meitenes un 25 zēni (gada griezumā 283 zēni un 282 meitenes). Mēneša lielākais bērniņš  - zēns no Kuldīgas novada piedzimis 5,370 kg smags un 64 cm garš.

Visvairāk 2021.gadā Kuldīgas slimnīcā piedzimuši Kuldīgas novadnieki, otrajā vietā skaita ziņā ir Saldus novada mazuļi, bet trešajā Talsu novadnieki. Kuldīgā dzimuši arī vairāk kā pussimts tukumnieku, nedaudz mazāks skaits mazuļu no Dienvidkurzemes, Ventspils un Ventspils apkārtnes. Septiņi bērni ir, Kuldīgā dzimuši, rīdzinieki, bet pieci  - liepājnieki. 
Māmiņu vidējais vecums ir 29 gadi.