Jaungada dienā Jūrmalas slimnīcā dzimuši četri bērni

Jaunā gada pirmajā dienā, 1. janvārī, Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca četri bērni – divas meitenes un divi zēni. Pirmais šāgada bērniņš, meitenīte, dzimis neilgi pēc pusnakts, 1. janvāra naktī plkst. 00.50.
Pirmais 2022.gada 1. janvārī dzimušais mazulis Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā.

FOTO: Publicitātes foto

Pirmais 2022.gada 1. janvārī dzimušais mazulis Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā.

Divi Jaungada naktī dzimušie mazuļi ir jūrmalnieki, savukārt divi bērniņi pasaulē nākuši rīdzinieku ģimenēs. Pirmais šāgada bērniņš piedzimis rīdzinieku Darjas un Vadima Freidenfeldu ģimenē. Jaundzimušajai dots vārds Eva. Meitenīte piedzima 1. janvāra naktī plkst. 00.50, svēra 3315 gramu, viņas garums – 52 centimetri. Dzemdības pieņēma vecmāte Sarmīte Trautmane, ginekologs Iveta Dumbrovska, neonatologs Elza Salputra un bērnu māsa Marita Šņepste.

 

Jaundzimušais ģimenē ir otrais bērniņš, mājās viņu gaida vecākā māsiņa. Māmiņa Darja jūtas labi, un abi vecāki saka, ka Jūrmalas slimnīcu esot izvēlējušies pozitīvo atsauksmju dēļ un ir ļoti apmierināti ar savu izvēli. 


Jūrmalas slimnīca ir viena no populārākajām Latvijā, kuru mazuļa sagaidīšanai izvēlas ne tikai jūrmalnieki, arī ģimenes no citām Latvijas pilsētām. 2021. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļā pasaulē nāca 1704 bērni. 2020. gadā piedzima rekordliels bērnu skaits – 1797, bet 2019. gadā  – 1694 bērni. Slimnīcā diennaktī tiek pieņemtas vidēji piecas dzemdības.

 

Reklāma
Reklāma

Jūrmalas slimnīcai kopš 2005. gada ir “Mazulim draudzīgas slimnīcas” statuss, slimnīcai ir piešķirts ISO 9001:2015 kvalitātes sertifikāts, 2018. gadā slimnīca ir saņēmusi Latvijas Ārstu savienības apbalvojumu “Gada slimnīca”.

 

Kopš 2019. gada janvāra Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība jūrmalniekiem nodrošina bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro par katru bērnu.

Saistītie raksti