Kādi ierobežojumi jāievēro, sagaidot Jauno gadu

Tuvojoties gadu mijai, jāatgādina, ka valstī aizvien ir izsludināta ārkārtējā situācija un šobrīd spēkā ir dažādi būtiski ierobežojumi ar mērķi mazināt Covid-19 infekcijas izplatību.
Iesaka svinēt Jaungada sagaidīšanu ļoti mazā kompānijā.

FOTO: Shutterstock.com

Iesaka svinēt Jaungada sagaidīšanu ļoti mazā kompānijā.

Valsts policija informē, ka noteikumu ievērošanu gadu mijā kontrolēs pastiprināti, tāpēc der zināt, kas šodien ir atļauts, bet kas - liegts. 

 

Valdība ir lēmusi, ka saimniecisko pakalpojumu sniegšanas un pasākumu organizēšanas darba laika ierobežojums netiek piemērots no 2021. gada 31. decembra pulksten 23.00 līdz 2022. gada 1. janvāra pulksten 6.00.

Darba laika ierobežojuma atcelšana pakalpojumu sniedzējiem, kuriem ir iespējams kontrolēt cilvēku plūsmu un izvietošanu pie galdiņiem, ir vienīgais drošības prasību atvieglojums Jaungada naktī! 

Visas pārējās epidemioloģiskās drošības prasības: 

Reklāma
Reklāma
  • distances nodrošināšana,
  • cilvēku skaits pie galdiņa,
  • fiksētas un personalizētas sēdvietas kultūras pasākumos
  • Jaungada naktī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus klātienē drīkstēs sniegt un saņemt tikai personas ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

 

Šobrīd aizvien ir spēkā pulcēšanās ierobežojumi un privāta pulcēšanās iekštelpās ir atļauta līdz 10 personu grupai, bet ārā – līdz 20.