Nedienas ar elektrības atlaidi daudzbērnu ģimenēm

Nesen tika lemts par elektrības rēķina atlaidi 20 eiro apmērām arī daudzbērnu ģimenēm, taču, kā ziņo Mammamuntetiem.lv lasītāji – ne vienmēr elektrības piegādātājs to var nodrošināt. Kāpēc tā?
Izrādās, ne visi elektrības piegādātāji piešķirs atlaidi daudzbērnu ģimenēm

FOTO: Shutterstock.com

Izrādās, ne visi elektrības piegādātāji piešķirs atlaidi daudzbērnu ģimenēm

Elektrības atlaide daudzbērnu ģimenēm ir viens no valsts atbalsta veidiem. Šo situāciju skaidrojam Būvniecības valsts kontroles birojs, kas administrē šī valsts atbalsta piešķiršanu.


Lūk, lasītājs raksta:
"No Enefit, ar ko man ir noslēgts līgums, saņēmu nepatīkamu ziņu, ka diemžēl viņi no valsts iestādes nevar saņemt ziņas pat to, vai man ir vai nav aizsargātā lietotāja statuss, tāpēc atlaidi elektrībai, lai gan man ir 3 bērni, perioda sākumā nevaru saņemt. Kā tas var būt? Labklājības ministrija stāsta, ka atlaide tiek piešķirta automātiski, bet man tā nav."

 

Ne visi piešķir atlaides

Kā norāda Būvniecības valsts kontroles birojā, lai gan šobrīd tirgus ir kļuvis atvērts ikvienam elektroenerģijas tirgotājam, ne visi tirgotāji ir izvēlējušies pievienoties šī atbalsta sniegšanai. Esošais normatīvais regulējums nenosaka to kā obligātu pienākumu. Šobrīd atbalstu aizsargātajiem lietotājiem nodrošina divi uzņēmumi - A/S “Latvenergo” un SIA “Tet”.
Tuvākajā nākotnē pakalpojuma nodrošināšanai plāno pievienoties arī SIA”MVBK” un SIA “Enefit”, kas šobrīd strādā pie datu apmaiņas izveides ar Būvniecības valsts kontroles biroja uzturēto sistēmu Aizsargātā lietotāja datu informācijas sistēma (ALDIS). Precīzus datumus, kad šie uzņēmumi sāks sniegt aizsargātā lietotāja atbalstu, birojs norādīt nevar.

 

Reklāma
Reklāma

Lasi vēl: Kādas atlaides, atbalsts un pabalsti pienākas daudzbērnu ģimenēm? Apkopojums
 

Rēķins lielāks ar visu atlaidi

Taču, kā pieredzē dalās citi portāla lasītāji, ir situācijas, kad ģimenei, pārejot pie elektrības piegādātāja, kas atlaidi piedāvā, tomēr rēķina summa nesamazinās. Pirmkārt, jaunais operators ne uzreiz piešķir atlaidi, un otrkārt – citreiz palikšana pie jau ierastā operatora bez atlaides sanāk ģimenes budžetam izdevīgāka. “Esmu ļoti nikna. Mani pierunāja pāriet pie cita operatora, kur ir atlaide, taču kopumā mūsu ģimenei tas sanāca neizdevīgāk. Laikam jāseko līdzi rūpīgāk, kas tad sanāk izdevīgāk,” pieredzē dalās kāda mamma.


Lai daudzbērnu ģimene saņemtu elektrības atlaidi, portālā latvija.lv vecākam, uz kura vārda ir noslēgts līgums par elektrību, ir jānorāda aizsargātā lietotāja statuss.

Saistītie raksti