Aicina sarūpēt Ziemassvētku dāvaniņu patvēruma meklētāju bērniem Latvijā

Ziemassvētki ir brīnumu laiks, un ieraudzīt to cer arī 100 bērni Latvijā, kas aug patvērumu meklētāju ģimenēs.
Šogad aicina palīdzēt Rabijai (6), Aleksandram (6), Sofijai (3), Medinai (6), Leilai (13), Muhamedam (1,5) un vēl vairākiem desmitiem bērnu.

FOTO: Publicitātes foto

Šogad aicina palīdzēt Rabijai (6), Aleksandram (6), Sofijai (3), Medinai (6), Leilai (13), Muhamedam (1,5) un vēl vairākiem desmitiem bērnu.

Sabiedrības integrācijas fonds sadarbībā ar kustību “Gribu palīdzēt bēgļiem”, biedrību “Latvijas Sarkanais Krusts” un Patvēruma meklētāju izmitināšanas centru “Mucenieki" labdarības akcijā aicina iepriecināt Ziemassvētkos patvēruma meklētāju ģimeņu bērnus. 

Lai piedalītos labdarības akcijā, interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22811017.

Labdarības akcija “Dāvana patvēruma meklētāju bērniem” norisinās jau sesto gadu un šogad aicina palīdzēt Rabijai (6), Aleksandram (6), Sofijai (3), Medinai (6), Leilai (13), Muhamedam (1,5) un vēl vairākiem desmitiem bērnu, kuri dzīvo Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki” vai ārpus tā. Vairumā gadījumu šie bērni ieradušies no tādām valstīm kā Afganistāna, Baltkrievija, Irāka, Krievija, Sīrija un Kongo, kur viņu ģimenes locekļi tikuši vajāti, kur notiek konflikti vai karadarbība, tāpēc līdzcilvēku atbalsts ir īpaši svarīgs.

2020. gadā, pateicoties draugu, kolēģu, līdzcilvēku, NVO un komersantu atsaucībai, sarūpēti 55 dāvanu maisi – bumbas, galda spēles, rakstāmpiederumi, rotaslietas, lego, somas, lelles, mīkstās rotaļlietas, sedziņas, konfektes, piparkūkas u.c. Šogad nepieciešama vēl aktīvāka līdzcilvēku iesaiste un atsaucība, jo nepieciešams sarūpēt divas reizes vairāk dāvanu nekā pērn.

Reklāma
Reklāma

Labdarības akcija norisināsies līdz š. g. 13. decembrim, tajā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, uzņēmums, NVO, kā arī valsts un pašvaldību iestādes.

 

Kā tiks organizēta dāvanu nodošana?

Interesenti aicināti zvanīt pa tālruni 22811017, lai vienotos par to, kuram bērnam sagādāsiet dāvanu, kā arī par drošu dāvanas nodošanas laiku un veidu, ievērojot valstī noteiktos drošības pasākumus. 
Iesaiņotu dāvanu ar apsveikuma kartīti jānogādā Sabiedrības integrācijas fonda telpās (Raiņa bulvāris 15, Rīga) iepriekš sarunātajā laikā.
Īsi pirms Ziemassvētkiem dāvanas tiks nogādātas bērniem.