Lai radītu Ziemassvētku prieku, Durbi veidos par rūķu pilsētu

Papildus tradicionālajam aicinājumam katrās mājās parūpēties par svētku vizuālo noformējumu pie mājām, akcentējot to ar lampiņām un gaismu virtenēm, Durbē šogad iedzīvotāji aicināti pie savām dzīvesvietām izvietot lielākus un mazākus rūķus, informē Liepajniekiem.lv. Tādējādi šogad ar šāda noformējuma akcentiem Durbi iecerēts uzburt par mīlīgu rūķu pilsētu.
Ziemassvētku gaidās Durbi šogad iecerēts uzburt par rūķu pilsētu – pirmie iemītnieki Aušulis un Smaidulis.

FOTO: Publicitātes foto

Ziemassvētku gaidās Durbi šogad iecerēts uzburt par rūķu pilsētu – pirmie iemītnieki Aušulis un Smaidulis.

”Aicinu ikvienu iedzīvotāju arī pie savas mājas ierādīt vietu kādam omulīgam rūķim, kas var būt izgatavots gan no auduma, dabas un citiem materiāliem un kurš katru rītu pavadītu uz skolu, darbu, pasveicinātu garāmgājēju, radītu kopīgu Ziemassvētku prieku,” aicina akcijas idejas autore Durbes kultūras nama vadītāja Daira Veilande.


Pirmie rūķi mazpilsētas centrā ieradušies jau Pirmajā adventē. Iedzīvotāji bija aicināti izdomāt tiem vārdus, sūtot savas idejas un ierosinājumus.


Par rūķu vārdu krustmāti kļuvusi Ilga Gruntmane, un rūķi ir nosaukti par Smaiduli un Aušuli. 

Reklāma
Reklāma

 

Starp vārdu variantiem bija iesūtīti Durbiņš, Trumpiņš, Brūķis, Vilnis, Kristaps, Gribaldiņš, Vilibaldiņš, Čakijs, Bo, Gudrinieks, Pieticīgais, Biklulis, Božulis, Trumpis, Durbis, Padons, Līguts, Druvis, Dābols, Piparmiķelis, Durberts.

Saistītie raksti