Ēdināšanas uzņēmumos būs jānodala ģimenes ar nevakcinētiem bērniem no vakcinētiem apmeklētājiem

Ēdināšanas nozares uzņēmumiem, kas velēsies pasniegt ēdienu ģimenēm ar bērniem, būs jānodala divu veidu plūsmas - kompānijām ar un bez bērniem, informē Ekonomikas ministrija.
Sertifikāts neatbrīvo no roku mazgāšanas.

FOTO: Shutterstock.com

Sertifikāts neatbrīvo no roku mazgāšanas.

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus turpmāk gan iekštelpās, gan arī ārā var sniegt epidemioloģiski drošā vidē. Tas nozīmē, ka gan pakalpojuma sniedzējs, gan saņēmējs ir ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, savukārt klientus pavadošie bērni līdz 12 gadu vecumam - bez sertifikātiem, no 12 gadu vecuma - ar negatīvu laboratoriski vai izglītības iestādē veiktu testu, kas nav vecāks par 72 stundām.
 

Papildus jau iepriekš noteiktajām vispārējām epidemioloģiskās drošības prasībām un vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu verifikācijai, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā jānodrošina, ka pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četras personas un starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ir vismaz divu metru attālums, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena.
 

Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus lidostas "Rīga" termināļos var sniegt, ja ir nodrošināts, ka starp personām, kas sēž pie dažādiem galdiņiem, ir trīs metru attālums, ja starp galdiņiem nav izveidota norobežojoša siena, un pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā četri apmeklētāji, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi.

Reklāma
Reklāma


Savukārt ēdināšanas pakalpojumus sporta komandu dalībniekiem to uzturēšanās vietā sniedz komandu "burbuļu" ietvaros, ievērojot, ka personu grupas, kurām nav ikdienas saskares, tiek nodalītas atsevišķās plūsmās, kas nepārklājas.


Bez derīga sertifikāta uzrādīšanas var saņemt ēdienu līdzņemšanai vai ar piegādi, ja pakalpojuma sniedzējam, kas nonāk ciešā kontaktā ar pakalpojuma saņēmēju, ir derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietā netiek sniegti ēdināšanas pakalpojumi klātienē jeb uz vietas, pakalpojuma saņemšanas vietā vienai personai jānodrošina ne mazāk kā 15 kvadrātmetri no publiski pieejamo iekštelpu platības, visām personām jāievēro distance un jālieto sejas maskas.