30. oktobrī notiks konference vecākiem par aktuālām tēmām bērnu aprūpes un audzināšanas jautājumos

Sestdienā, 30. oktobrī, visas dienas garumā notiks lekcijas, kuras sniegs eksperti bērnu aprūpes un personīgās attīstības jautājumos. Dažādu jomu profesionāļi dalīsies ar vērtīgiem padomiem un pārbaudītām tehnikām, kuras vecāki varēs ieviest praksē, lai audzinātu laimīgus bērnus.
30. oktobrī notiks konference vecākiem  par aktuālām tēmām bērnu aprūpes un audzināšanas jautājumos

FOTO: Publicitātes foto

Konferencē “Vecāku revolūcija” kopumā piedalīsies 16 lektori. Tie pastāstīs par to, kādi ir svarīgākie faktori vesela un laimīga bērna augšanas procesā, stāstot par bērna aprūpi, ēdināšanu, fizisko aktivitāšu nozīmību, kā arī par psihisko veselību dažādos vecumposmos. Visiem dalībniekiem būs iespēja uzdot savus jautājumus katram no lektoriem, kuri atbildes sniegs uzreiz pēc katras lekcijas. 

Reģistrējoties konferencei aicinām izmantojot kodu “VRmammamuntetiem”, lai saņemtu 8 EUR atlaidi konferences dalībai: www.vecakurevolucija.lv 

Konferenci atklās bijusī Valsts pirmā lēdija Iveta Vējone. Dažas no tēmām, kuras lektori apskatīs konferencē: 

Ivo Rode, 3 bērnu tētis, skolotājs un Cēsu Jaunās skolas direktors, kuram svarīga laba, moderna, nākotnes izglītība: “Mana tēma būs "Atdarināšanas slēptais spēks". Stāstīšu par subjekta-objekta-modeļa attiecībām, kurās bērns atdarina ne tikai savu vecāku valodu, kustības, attieksmi, intereses, bet arī to intensitāti.”

Aija Brikše, FKTK Finanšu pratības stratēģijas ieviešanas darba grupas vadītāja: “95% Latvijas skolēnu informāciju par naudu iegūst no vecākiem, bet tikai puse skolā. Turklāt tikai 52% jauniešu atzīst, ka labprāt runā par naudu. Citi pētījumi rāda, ka bērnu izpratne un attieksme pret naudu veidojas līdz 7 gadu vecumam. Tas notiek neatkarīgi no tā, vai vecāki to apzinās un mērķtiecīgi veido bērnu naudas prasmi vai nē. Lekcijā pastāstīšu, kā vecāki var apzināti šajā procesā iesaistīties, veidot tādu bērnu pieredzi ģimenē, kas nodrošinās finansiālu drošību un ilgtspēju nākotnē.”
 

Prof. Dr. med. Gunta Ancāne, Psihosomatikas un psihoterapijas katedras vadītāja un klīnikas dibinātāja: “Runāšu par to, ko bērnam dod slavēšana. Par ko slavējam? No kā vērts uzmanīties? Ko slavēt, ko noteikti neslavēt? Kā atšķirt slavēšanu no lišķības?”

Reklāma
Reklāma

Laura Grēviņa, bloga “Viensplusviens.lv” un podkāsta “Pa kluso” veidotāja: “Pastāstītu par to, kā runāt ar bērniem par ēdienu, kāpēc ir svarīgi viņus iesaistīt virtuves darbos no agra vecuma un kā nepārvērst ēšanu par problēmjautājumu.”
 

Prof. Zanda Rubene, LU profesore, pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes prodekāne: “Skaidrošu, to, kā saprast, ko mans pusaudzis dara internetā un kāpēc tur pazūd viņa laiks? Kā saprasties ar digitālo pusaudzi un rūpēties par viņu arī digitālajā vidē.”
 

Mg. Psych. Inese Putniece: “Runāšu par to, vai tas ir normāli, ka man reizēm ienāk prātā doma - kaut to bērnu nebūtu? Un, vai taisnība, ka pēc dzemdībām vīrietim jāsamierinās ar to, ka viņš vairs nebūs svarīgākais cilvēks sievietes dzīvē?”

Visu programmu, ar lektoru uzstāšanās kārtību un lekciju tēmām varat apskatīt konferences mājaslapā.
 

Ar kodu “VRmammamuntetiem” saņemsiet 8 EUR atlaidi dalības maksai. Biļešu iegāde norit konferences mājaslapā: www.vecakurevolucija.lv