Zero Waste Latvija izsludina radošo darbu konkursu – 1.–4. klases skolēniem: Uzzīmē Trūdim Ģertrūdi!

Vai zināji, ka kartupeļa miza, ābola serde, olas čaumala un vistas kauls var tikt dēvēti arī par melno zeltu? Tie visi ir BIO atkritumi, kurus var pārstrādāt vērtīgos resursos. Lai veicinātu izpratni par BIO atkritumiem un to šķirošanu, biedrība Zero Waste Latvija sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumiem Rīgā – “Eco Baltia Vide” un “Clean R” – aicina ikvienu 1.–4. klases skolēnu piedalīties radošo darbu konkursā “Uzzīmē Trūdim Ģertrūdi!”
Ikviens 1.–4. klases skolēns ir aicināts piedalīties radošo darbu konkursā “Uzzīmē Trūdim Ģertrūdi!”

FOTO: Publicitātes foto

Ikviens 1.–4. klases skolēns ir aicināts piedalīties radošo darbu konkursā “Uzzīmē Trūdim Ģertrūdi!”

BIO atkritumi ir virtuves un saimniecības pārpalikumi, kuri ar laiku noārdās. Tās ir dažādas augļu un dārzeņu mizas, maizes garozas, olu čaumalas, ēdiena pārpalikumi un kauli, kurus drīkst izmest BIO atkritumu konteinerā.

 

 BIO atkritumi satur vērtīgas vielas un enerģiju, ko var izmantot jēgpilni. Rīgā un Pierīgā BIO atkritumus pārstrādā gāzē un tehniskajā kompostā. Dabasgāzi pēc tam izmanto, lai ražotu siltumu un elektrību, bet tehniskais komposts var tikt izmantots apzaļumošanai, karjeru atjaunošanai un citām vajadzībām. Patiesībā uz Getliņu atkritumu poligonu aizvestie BIO atkritumi var pārtapt siltumā, kas nonāk turpat Getliņu siltumnīcās un palīdz nogatavoties garšīgajiem dzeltenajiem tomātiem.
 


Biedrība Zero Waste Latvija aicina 1. – 4. klases vecuma bērnus piedalīties konkursā “Uzzīmē Trūdim Ģertrūdi!”. Balvā – izklaides visai ģimenei!
 


KONKURSA NOTEIKUMI

  • Iepazīsties ar Trūdi.
  • Iesūti zīmētu, līmētu, no dabas veltēm radītu vai citādi veidotu tēlu – Trūda draudzeni Ģertrūdi - un nelielu aprakstu par šo meiteni.
  • Uz e-pastu atsevišķi jāiesūta darba bildes .jpg formātā un teksta .docx formātā.
  • Konkursa darbus sūti līdz 10. oktobrim (ieskaitot) uz e-pastu konkurss@zerowastelatvija.lv. Pieteikumā norādi savu vārdu, uzvārdu, vecumu un telefona numuru.
  • Uzvarētājus paziņosim 17.oktobrī - tos noteiks Zero Waste Latvija Facebook lapas sekotāji, kuri ar saviem “patīk” balsos par darbiem.

 

Jūsu reģistrācijas laikā iesniegtā informācija (vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese u.c.) tiks izmantota komunikācijai pasākuma/akcijas laikā. Dati netiks publicēti un nodoti trešajām personām. 

 

Reklāma
Reklāma

Kas ir Trūdis?

 

Iepazīsties ar Trūdi un piedalies konkursā!

 


KONKURSA NOTEIKUMI 

  1. Vispārīgi: 
    Iesniegto radošo darbu autori ir 1. – 4. klases vecuma bērni. Katram darbam jānorāda autors un kontaktinformācija.
    Iesniedzot radošos darbus dalībai konkursā, to iesniedzēji un viņu pārstāvji nodod tos bez atlīdzības biedrības Zero Waste Latvija īpašumā.
  2. Saturiski:
    Radošajiem darbiem jābūt zīmētiem, līmētiem vai jebkādā citā tehnikā veidotiem. Tiem jāattēlo Trūda jaunā draudzene Ģertrūde. Tam jāpievieno neliels apraksts par to, kas viņa ir.
    Radošajos darbos nedrīkst pārkāpt vispārpieņemtās morāles un pieklājības normas vai Latvijas likumus.
    Darbos nedrīkst būt attēlota vardarbība, pornogrāfija un cita veida aizskarošs un amorāls saturs.
  3. Tehniskās prasības: 
    Iesūtīt radošos darbus var elektroniski.
    Elektroniski iesūtītajiem darbiem atsevišķi jānosūta teksts doc. formātā un fotogrāfijas jpg. formātā. Darbus var iesūtīt līdz 10. oktorbim (ieskaitot), rakstot uz e-pastu konkurss@zerowastelatvija.lv
  4. Vērtēšana: 
    Visus iesūtītos radošos darbus publicēsim Zero Waste Latvija Facebook lapām, kur par tiem varēs balsot spiežot “patīk”. Darbi tiks publicēti 11. oktobrī, uzvarētāju izziņosim 17. oktobrī.
  5. Balvu fonds:

1. vieta - ģimenes brauciens ar kvadricikliem (4 pers.)
2. vieta - lāzertaga spēle „PB Telpā” (4 pers.)
3. vieta - ģimenes pastaiga pa briežu taku „Safari parks More“ (4 pers.)

 

Plašāka informācija: konkurss@zerowastelatvija.lv