Pārdaugavā darbu sāk sociālās rehabilitācijas centrs bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām

27. augustā Rīgā durvis vēra sociālās rehabilitācijas centrs “Domino”, kur no septembra būs pieejams psihosociāls atbalsts bērniem ar saskarsmes, iekļaušanās grūtībām un viņu ģimenēm, informē Latvijas Bērnu atbalsta fonda vadītājs Kaspars Markševics.
Pārdaugavā darbu sāk sociālās rehabilitācijas centrs bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām

FOTO: Publicitātes foto

“Šobrīd atklājām tikai centra pirmo stāvu. Jau pavisam drīz sāksies arī otrā stāva labiekārtošana. Tur plānojam klientiem nodrošināt unikālu un vēl Latvijā nebijušu pakalpojumu – sensoro sporta zāli. Tajā bērniem ar uzvedības traucējumiem un saskarsmes grūtībām speciālistu klātbūtnē būs iespējams kontrolēti izpaust savas emocijas sabiedrībā pieņemto normu ietvaros,” informē LBAF vadītājs.

“Sniedzot šo pakalpojumu, ar katru bērnu un viņu ģimeni strādā profesionāļu komanda - sociālais darbinieks, ģimenes atbalsta persona, ģimenes sistēmiskais psihoterapeits, klīniskais psihologs, mākslas terapeits, skaņu terapeits un citi speciālisti pēc nepieciešamības. Tāpēc ģimeņu skaits, kam varam palīdzēt katru gadu, ir ierobežots. Taču līdz ar šā jaunā centra atvēršanu, mūsu iespējas krietni paplašināsies,” skaidroja Markševics.

 

Centra “Domino” pakalpojumus Rīgas pilsētas bērniem un ģimenēm ir iespējams saņemt bez maksas – tos finansē Rīgas domes Labklājības departaments. Vidēji mēnesī pašvaldība vienam bērnam nodrošina 360 eiro lielu finansiālo atbalstu. LBAF strādā arī pie tā, lai nākotnē pakalpojumu varētu saņemt bērni un ģimenes ārpus pašvaldības finansējuma.
 

“Rīgai ģimenes, tostarp ģimenes ar bērniem, ir ļoti būtiska auditorija, tāpēc mums ir svarīgi, lai ģimenēm būtu pieejami tādi pakalpojumi, kas ļauj risināt kādas problēmas preventīvi, agrīnā stadijā, nevis tikai cīnīties ar sekām. Tāpēc mēs ļoti augsti vērtējam Latvijas Bērnu atbalsta fondu kā sadarbības partneri, kurš rada un nodrošina šādu palīdzību. Ceram, ka nākotnē varēsim šo sadarbību izvērst un piedāvāt vēl citus lietderīgus pakalpojumus,” uzsvēra Rīga domes deputāts un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Viesturs Kleinbergs.

 

Reklāma
Reklāma

Viens no sociālās rehabilitācijas centra izveides un būvniecības finansiālajiem atbalstītājiem, kā arī ilgtermiņa sadarbības partneriem “Inter Cars Latvija”, uzsver, ka arī uzņēmumiem ir būtiski atbalstīt dažāda vecuma bērnus un jauniešus.

“Mēs esam gandarīti, ka varējām būt daļa no šā projekta un ceram, ka tas palīdzēs iespējami vairāk ģimenēm. Bērni nākotnē būs darba ņēmēji, tādēļ mums ir jārūpējas par viņu veselību un izaugsmi, tostarp arī profesionālo izaugsmi,” uzsver uzņēmuma vadītājs Kaspars Viļumsons.
 

Pakalpojumam ir iespējams pieteikties dažādos veidos. Ģimene var vērsties savā teritoriālajā Sociālajā dienestā, lai izteiktu vēlmi saņemt pakalpojumu. Var vērsties arī pie Latvijas Bērnu atbalsta fonda, zvanot pa tālruni 23117177 vai rakstot uz e-pastu cels@lbaf.lv. Ģimene var pati aizpildīt pieteikšanās anketu, kas atrodama šajā hipersaitē https://forms.gle/sPo1zjF6S8zDsdks5. Speciālisti to izskatīs un sazināsies septembrī, kad pakalpojuma sniegšana tiks uzsākta.