Latvijā iestājas meteoroloģiskais rudens

Agrāk nekā ierasts Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskais rudens - laikapstākļi, ja vismaz piecas diennaktis pēc kārtas vidējā gaisa temperatūra ir zemāka par +15 grādiem.
Iepriekšējās divās diennaktīs daļā valsts vidējā gaisa temperatūra jau noslīdēja zem +15 grādiem

FOTO: Shutterstock.com

Iepriekšējās divās diennaktīs daļā valsts vidējā gaisa temperatūra jau noslīdēja zem +15 grādiem

Iepriekšējās divās diennaktīs daļā valsts vidējā gaisa temperatūra jau noslīdēja zem +15 grādiem, Zosēnu novērojumu stacijā - arī zem +14 grādiem. Piektdien un sestdien gaisa temperatūra gaidāma mazliet augstāka, bet turpmākajās dienās visā valstī laiks kļūs vēsāks. 

 

Prognozes liecina, ka meteoroloģiskais rudens iestāsies visā Latvijā, vien atsevišķās vietās pie jūras vēl var uzkavēties meteoroloģiskā vasara.

 

Nedēļas noslēgumā sagaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām, galvenokārt Vidzemē, īslaicīgi līs, sestdienas dienā iespējams arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, dienvidu vējš, kas sestdien iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem. Naktis būs samērā vēsas, gaiss atdzisīs līdz +10…+14°, vien vietām piekrastes rajonos būs par kādu grādu siltāks, savukārt dienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +15…+20°.

Reklāma
Reklāma

 

Jaunās nedēļas pirmajā pusē būs mākoņains laiks, tomēr brīžiem arī uzspīdēs saule. Ievērojami nokrišņi nav sagaidāmi. Pūšot lēnam ziemeļu puses vējam, Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to naktīs gaiss atdzisīs līdz +7…+13°, vietām piekrastē +14…+15°, bet dienās gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +13…+18°.

 

Pašreizējās prognozes liecina, ka nedēļas otrajā pusē no ziemeļiem Latvijai pietuvosies ciklons, kā ietekmē daudzviet sagaidāms lietus un piekrastes rajonos pūtīs brāzmains vējš. Gaiss dienās iesils līdz +13…+16°, taču naktīs lielākajā daļā valsts teritorijas tas atdzisīs līdz +8…+13°.