"Johnson&Johnson" Covid-19 vakcīna ir efektīva pret koronavīrusa delta paveidu

Uzņēmuma "Johnson&Johnson" (J&J) vienas devas Covid-19 vakcīna ir efektīva pret koronavīrusa delta jeb Indijas paveidu un imūnreakcija ilgst vismaz astoņus mēnešus, pavēstīja uzņēmums.
Johnson&Johnson Covid-19 vakcīna ir efektīva pret koronavīrusa delta paveidu

FOTO: Shutterstock.com

Astoņiem ar J&J vakcīnu potētiem cilvēkiem antivielas un imūnsistēmas šūnas asinīs efektīvi neitralizējuši delta paveidu, secinājuši zinātnieki. Otrajā pētījumā ar 20 vakcinētiem pacientiem Bostonas medicīniskajā centrā bijuši līdzīgi rezultāti.

 

Dati nosūtīti nepublicēto zinātnisko melnrakstu vietnei "bioRxiv", kur autori var padarīt savus atklājumus pieejamus zinātniskajai sabiedrībai un saņemt atbildes uz rakstu projektiem pirms tie tiek iesniegti publicēšanai zinātniskajos žurnālos.

"Mēs uzskatām, ka mūsu vakcīna piedāvā ilgstošu aizsardzību pret Covid-19 un izsauc neitralizējošu aktivitāti pret delta variantu," pavēstīja J&J zinātniskais direktors Pols Stofels.
 

Reklāma
Reklāma

J&J pētniecības un izstrādes nodaļas vadītājs Mathai Mammens pavēstīja, ka dati "par līdz šim astoņiem mēnešiem pētījumu" rāda, ka J&J vienas devas vakcīna "ģenerē spēcīgu neitralizējošu antivielu reakciju, kas nepazūd, drīzāk mēs novērojam uzlabošanos laika gaitā".

 

Eiropas Slimību un profilakses centra (ECDC) aplēses liecina, ka delta jeb Indijas paveids līdz augusta beigām var veidot 90% no Covid-19 gadījumiem Eiropas Savienībā (ES).