Imunizācijas padomes vadītāja: Jūnijā Latvijā varētu sākt bērnu vakcināciju pret Covid-19

Jau jūnijā jeb pēc trīs nedēļām Latvijā varētu būt iespēja vakcinācijai pret Covid-19 pieteikt bērnus no 12 gadu vecuma, to Latvijas Radio raidījumā "Ģimenes studija" atzina Valsts imunizācijas padomes priekšsēdētāja, Bērnu slimnīcas Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja infektoloģe Dace Zavadska.
Imunizācijas padomes vadītāja: Jūnijā Latvijā varētu sākt bērnu vakcināciju pret Covid-19

FOTO: Shutterstock.com

Viņa gan piebilda, ka pusaudžu vakcinācija būtu iespējama, ja vakcīnas atbilstoši plānotajam reģistrēs maijā beigās. Tad vakcīnu ražotāji plāno pabeigt klīniskās izpētes ar dažāda vecuma bērniem. Savukārt jaunāku bērnu vakcināciju varētu sākt rudenī.
 "Tas noteikti būs iespējams gan pie ģimenes ārsta, gan vakcinācijas centros un stacionāros. Savukārt vēl jaunākiem bērniem, piemēram, "AstraZeneca" ražotai vakcīnai, kas pašreiz jau ir trešajā klīniskās izpētes fāzē, jaunākais vecums ir pieci gadi. (..)  Starptautiskās sanāksmēs es dzirdu, ka noteikti pirmie būs pusaudži un skolas vecuma bērni, un lielāki skolas vecuma bērni. Un tad, cik mēs pievērsīsimies jaunākiem bērniem. Skatīsimies. Nu diez vai tas ir zīdaiņa vakcinācijas jautājums," sacīja Zavadska.

Reklāma
Reklāma