Luminor prezentēs pētījumu par ģimeņu vēlmēm un mājokļu tirgu

Vairāk nekā pusei jeb 52 % Latvijas ģimeņu ar bērniem Covid-19 pandēmija likusi pārdomāt, vai esošais mājoklis atbilst viņu vajadzībām, noskaidrots Luminor bankas aptaujā.
Luminor prezentēs pētījumu par ģimeņu vēlmēm un mājokļu tirgu

FOTO: Shutterstock.com

 

Kāds ir sapņu mājoklis ģimenēm un cik ātri tas var kļūt par realitāti, tiešsaistes vebinārā šo trešdien plkst. 10.00 skaidros mājokļu tirgus eksperti un pētnieki.  

“Aptuveni puse aptaujāto Baltijas ģimeņu ar bērniem atzinušas, ka tuvākajā nākotnē tām būtu nepieciešama jauna dzīvesvieta. No tām 28 % jau ir konkrēti plāni tā iegādei tuvāko divu līdz piecu gadu laikā. Pēdējā gada laikā esam novērojuši arī vairākas jaunas tendences mājokļu tirgū – ģimenes ar bērniem vēlas pārcelties tuvāk dabai, vienlaikus paturot galvaspilsētu sasniedzamā attālumā,” stāsta Kaspars Lukačovs, Luminor bankas mājokļu kreditēšanas vadītājs Baltijā. 

14. aprīlī plkst. 10.00 tiešraidē tiks prezentēti Luminor bankas aptaujas rezultāti un notiks diskusija par ģimeņu vajadzībām un iespējām iegādāties mājokli. Vebinārs notiks tiešraidē Luminor Latvija Facebook profilā.

Kādi ir nākotnes plāni ģimenēm ar bērniem Latvijā, un vai tie atšķiras no lietuviešu vai igauņu ģimeņu iecerēm? Kādus mājokļus izvēlas ģimenes Latvijā, cik tādi maksā un cik jāatliek pirmajai iemaksai par savu ģimenes sapņu mājokli? Kāds atbalsts var palīdzēt finansēt mājokļa iegādi? 


Uz šiem un citiem jautājumiem vebināra laikā atbildēs Luminor bankas mājokļu kreditēšanas vadītājs Baltijā Kaspars Lukačovs, SKDS vadītājs un sociologs Arnis Kaktiņš, nekustamo īpašumu aģente un Imperio partnere Anete Kupriša, bet sarunu vadīs organizācijas “Mammām un tētiem” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. 
*Luminor bankas aptauja 2021. gada martā veikta sadarbībā ar pētījumu centru SKDS, aptaujājot vairāk nekā 700 respondentu Baltijas valstīs – ģimenes ar bērniem līdz 18 gadu vecumam.

Reklāma
Reklāma