Vakcinācijas centri darbosies arī 6. un 7. aprīlī

Daudzi aizvadītajās brīvdienās saskārās ar problēmu, ka nevarēja saņemt savu vakcīnu pret Covid-19, jo nebija ģimenes ārsta norīkojuma. Lai varētu nodrošināt iespēju vakcinēties šiem iedzīvotājiem, vakcinācijas centri darbosies arī pēc Lieldienu brīvdienām – 6. un 7. aprīlī.
Vispirms – ģimenes ārsta nosūtījums, tad – uz vakcināciju.

FOTO: Shutterstock.com

Vispirms – ģimenes ārsta nosūtījums, tad – uz vakcināciju.

Vakcinācijas centru darbība tiks pagarināta arī pēc Lieldienu brīvdienām – daļa no tiem strādās arī 6. un 7. aprīlī. Lai varētu saņemt vakcīnu, daļai no iedzīvotāju nepieciešams ģimenes ārsta norīkojums. 


Kā ziņo Veselības ministrija, 6. aprīlī strādās 6 liela mēroga centri: Rīgā - BT1 Ķīpsalā, ATTA centrs, kā arī centri Valmierā, Jūrmalā un abi centri Daugavpilī. Savukārt 7. aprīlī strādās 11 liela mēroga centri: Rīgā - BT1 Ķīpsalā, ATTA centrs, kā arī centri Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Jūrmalā, kā arī abi centri Daugavpilī. Iedzīvotāji saņems uzaicinājumu vakcinēties uz šiem centriem no vakcinācijas veicējiem.


Liela mēroga centros vakcīnu pret Covid-19 saņem seniori vecumā virs 70 gadiem, iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā ar hroniski slimiem bērniem un bērniem ar imūnsupresiju, kā arī pakāpeniski tiek uzrunāti un aicināti vakcinēties iedzīvotāji vecumā no 60 līdz 70 gadiem.

Reklāma
Reklāma

 

Vakcinācijas centrus, pēc iepriekš medijiem paustā, plānots piesaistīt gadījumos, kad pieejamais vakcīnu daudzums pārsniedz ģimenes ārstu, slimnīcu un privāto pakalpojumu sniedzēju kapacitāti, kas ir 55 000 vakcinācijas reizes nedēļā. Kopā ar vakcinācijas centriem plānotās vakcinācijas jaudas ir 100 000 līdz 150 000 vakcinācijas reizes nedēļā.