Sāks strādāt mazie un vidējie veikali; rīt 12. klašu skolēni daļēji atsāks klātienes mācības

No 7. aprīļa joprojām būs spēkā teju visi Covid-19 izplatības mazināšanai ieviestie ierobežojumi, paredz valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”.
Sāks strādāt mazie un vidējie veikali; rīt 12. klašu skolēni daļēji atsāks klātienes mācības

FOTO: Shutterstock.com

Tomēr darbu atsākt varēs visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir virs 7000 kvadrātmetru. Tāpat klātienē varēs tiks organizēta ielu tirdzniecība, kā arī darboties varēs veikali tādos tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir zem 7000 kvadrātmetriem. Vienlaikus arī turpmāk tirdzniecības centros ar platību virs 7000 kvadrātmetriem strādās tikai pārtikas, higiēnas, dzīvnieku barības, optikas preču veikali, aptiekas, grāmatnīcas un pakalpojumu sniegšanas vietas.

 

Ministru kabinets ceturtdien, 1. aprīlī, lemjot par izmaiņām Covid-19 ierobežojumos, pieņēmis grozījumus Ministru kabineta noteikumos, kas no 7. aprīļa ļauj divas dienas nedēļā skolu apmeklēt 12. klašu skolēniem visas valsts teritorijā.

 

Ministru kabineta ceturtdien lemtais tagad paredz, ka mācību procesu klātienē 12. klasē novados un pilsētās, kur klātienes mācību process netiek īstenots atbilstoši tā saucamajam reģionu principam, var īstenot, nodrošinot, ka izglītības process klātienē ne vairāk kā divas dienas nedēļā tiek īstenots tikai tajos mācību priekšmetos, kuros tiek kārtoti centralizētie eksāmeni, kā arī tiek veikta izglītojamo un izglītības iestādē klātienē nodarbināto testēšana.

Reklāma
Reklāma

 

Arī pēc 7.aprīļa klātienē turpinās darboties bērnudārzi. Lai mazinātu risku Covid-19 izplatībai, darbiniekiem stingri jāievēro epidemioloģiskās drošības prasības, to skaitā, jālieto mutes un deguna aizsegs. Arī turpmāk bērnudārzu darbiniekiem reizi nedēļā tiek veikts tests.

 

Arī turpmāk būs aizliegti privāti pasākumi un privāta pulcēšanās, taču būs atļauti pasākumi divu mājsaimniecību ietvaros ārtelpās līdz desmit personām.