Drošajos novados klātienē mācīsies 1.-6. un 12. klašu skolēni

Pēc Lieldienām, no 7. aprīļa, ja būtiski nepieaugs saslimstība ar Covid-19, klātienes mācības ārā varēs organizēt visā valstī, bet pašvaldībās, kurās nav liela saslimstība ar Covid-19 klātienē telpās mācīsies arī 5. un 6. klašu skolēni un arī 12. klases.
Drošajos novados klātienē mācīsies 1.-6. un 12. klašu skolēni

FOTO: Shutterstock.com

Par šādām izmaiņām pēc ārkārtējās situācijas beigām ceturtdien, 1.aprīlī, vienojās valdība.

Līdz šim epidemioloģiski drošajos novados klātiene varēja mācīties 1.–4. klašu skolēni.

Paredzēts, ka no 7. aprīļa mācības klātienē 1.–6. klasēm un 12. klasēm, kā arī rotācijas kārtībā 7.–9. un 10.–11. klasē, notiks, nodrošinot epidemioloģiskās drošības prasības un katru nedēļu testējot izglītības iestāžu audzēkņus un darbiniekus.

Klātienes mācības notiks pašvaldībās, kur kārtējās nedēļas otrdienā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju nepārsniedz 200 un epidemioloģiskie apstākļi liecina par drošāku situāciju. Atsevišķos gadījumos, ievērojot epidemioloģiskos apstākļus, mācības klātienē varēs organizēt, ja šis rādītājs ir 220.

Pašvaldību sarakstu, tāpat kā iepriekš, ik nedēļu paziņos Slimību profilakses un kontroles centrs.

Savukārt, pārsniedzot šo slieksni, mācības klātienē 12. klasēm varēs notikt 2 dienas nedēļā un tikai priekšmetos, kuros kārtoti centralizētie eksāmeni.

Tāpat būs jānodrošina izglītojamo un izglītības iestādē klātienē nodarbināto testēšana.

Reklāma
Reklāma

Šādos novados vienas klases (grupas, kursa) izglītojamiem (ne vairāk kā 10) var notikt mācības ārā ne vairāk kā 5 nodarbības no kopējā nedēļā paredzēto nodarbību skaita.  

Profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un māksliniecisko kolektīvu nodarbības var īstenot klātienē ārtelpās - ne vairāk kā 10 personu grupās.

Amatiermākslas kolektīvi (tai skaitā koriem, orķestriem, tautas mūzikas ansambļiem, deju kolektīviem un citiem tautas mākslas kolektīviem) varēs rīkot mēģinājumus attālināti vai klātienē ārtelpā grupā ne vairāk kā 10 personām.

Profesionālās izglītības programmas un augstākās izglītības programmas praktiskās daļas apguve, kura nepieciešama profesionālo prasmju vai kvalifikācijas ieguvei 2021. gada pirmajā pusgadā, varēs notikt klātienē grupā ne vairāk kā pieciem vienas grupas (kursa) izglītojamiem.

Klātienes mācībās būs jālieto mutes un deguna aizsegi, un būs jānodrošina telpu pastiprināta vēdināšana.

Tāpat valdība vienojās, ka klātienē varēs notikt arī traktortehnikas vadīšanas apmācības.