Pārskati sava bērna pieteikumu Rīgas pašvaldības bērnudārzos

Katru gadu maijā tiek uzsākta grupu komplektēšanu Rīgas pirmsskolas izglītības iestādēs, tādēļ Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina vecākus pārskatīt un aktualizēt bērnu reģistrācijas pieteikumus Rīgas pašvaldības bērnudārzos.
Pārbaudi bērnudārza rindu, lai nenokavētu pieteikšanos

FOTO: Publicitātes foto

Pārbaudi bērnudārza rindu, lai nenokavētu pieteikšanos

Vēl tikai gaidot uzaicinājumu no dārziņa, portālā www.eriga.lv vēlams pārskatīt aktuālos pieteikumus un nepieciešamības gadījumā aktualizēt kontaktinformāciju (e-pasts, telefona numurs, adrese u. tml.), lai pēc iespējas ātrāk saņemtu ziņu par uzaicinājumu. Tāpat jāpārskata, kāds ir norādīts vēlamais mācību uzsākšanas laiks un citi dati.

Jāņem vērā, ka, veidojot pretendentu sarakstus jaunajam mācību gadam, mācībām pievienoties tiks uzaicināti bērni, kuriem vēlamais mācību uzsākšanas laiks norādīts līdz tā gada (šogad – 2021. gada) 1. septembrim. Tāpat vecākiem jāpārliecinās, vai šajā sistēmā nav uzrādīta atzīme “Nevēlas saņemt uzaicinājumu no Rīgas pilsētas pašvaldības pirmsskolas”, jo tad sistēma šo pieteikumu apiet un vecāki nesaņem uzaicinājumu. Šādu atzīmi vecāki liek tajos gadījumos, kad reģistrējuši bērnu rindā, taču kāda iemesla dēļ (piemēram, jūt, ka bērns nav nobriedis bērnudārza gaitām u. c.) vēl nav gatavi mazuli laist bērnudārzā. 

Komplektējot grupas jaunajam mācību gadam, uzaicinājums tiek izsūtīts laika periodā no maija beigām līdz pat rudenim. Tas ir tāpēc, ka bērnudārzs, piemēram, saņemot kāda vecāka atteikumu, var no rindas aicināt nākamo. 
Tāpat jāatceras, ka katrai izglītības iestādei ir sava rinda un ir apkaimes, kur rindas ir garākas, bet ir tādas, kur rindas ir mazākas. Rindas ir redzamas sistēmā pēc pieteikumu skaita. Attiecībā uz dārziņiem Rīgā nav mikrorajonu principa. Galvenais, lai bērnam un vienam vecākam deklarētā dzīvesvieta būtu Rīgā. 

Informācija par brīvajām vietām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs tiek publicēta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta tīmekļa vietnē www.izglitiba.riga.lv

 

Reklāma
Reklāma