Kariņš atbalsta klātienes mācību atsākšanu pēc reģionālā principa

Premjers Krišjānis Kariņš atbalsta klātienes mācību atsākšanu Latvijas skolās pēc reģionālā principa, bet uzsver nepieciešamību lēmumus par skolu atvēršanu balstīt objektīvā informācijā par Covid-19 patieso izplatību katrā pašvaldībā.
Premjers Krišjānis Kariņš

FOTO: Publicitātes foto

Premjers Krišjānis Kariņš

"Domāju, ka šī ir loģiska un pareiza pieeja," intervijā LTV "Rīta panorāmā" sacīja Kariņš.
 

Izglītības un zinātnes ministrija piedāvā klātienes mācības atsākt tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.
 

Lasi arī: 
Izglītojoši materiāli un vietnes maziem bērniem, kam jāmācās mājās. Apkopojums

Piedāvā klātienes mācības atsākt novados, kur Covid-19 saslimstības divu nedēļu rādītājs ir zem 250

Ministre: 9. klasēm eksāmeni nenotiks, bet būs diagnosticējošie darbi

 

IZM atklāja, ka 1.-6.klase, kā arī 12.klase klātienē mācības varētu atsākt tajās pašvaldībās, kuru 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs būs zem 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotājiem, savukārt saslimstības gadījumā līdz 400 uz 100 000 iedzīvotājiem klātienē mācības varētu uzsākt tikai 1.-3.klase.
 

Reklāma
Reklāma

Kariņš skaidroja, ka lēmums valdībā vēl nav pieņemts, jo epidemiologi baidās, vai zemie saslimstības ar Covid-19 rādītāji atsevišķās pašvaldībās ir patiesi, proti, vai nav tā, ka tajās vienkārši iedzīvotāji neveic testus, līdz ar ko arī tiek atklāts mazāks skaits infekcijas gadījumu.

Šādu bažu apstākļos valdība domājot par testēšanas algoritma ieviešanu, lai iegūtu objektīvus datus par reālo slimības izplatību pašvaldībās, jo, pēc Kariņa vārdiem, lielākā traģēdija būtu atvērt skolas vietās, kur tikai domājam, ka ir zema Covid-19 izplatība, bet patiesība ir pretēja.