Ministre: 9. klasēm eksāmeni nenotiks, bet būs diagnosticējošie darbi

Šajā mācību gadā 9. klasēm eksāmeni nenotiks, bet plānoti diagnosticējošie darbi, lai veiksmīgāk organizētu darbu ar skolēniem mācību gada nogalē, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
Plāno, ka vismaz 12. klasei būs gan eksāmeni, gan klātienes konsultācijas.

FOTO: Shutterstock.com

Plāno, ka vismaz 12. klasei būs gan eksāmeni, gan klātienes konsultācijas.

Ministre norādīja, ka skolēnu diagnosticējošie darbi ir 3., 6. un 9. klasē.

“Jau ir pieņemts lēmums, ka 9. klasei eksāmeni nenotiek. Ir monitoringa vai diagnosticējošie darbi. Tas nozīmē, ka optimālais laiks to norisei varētu būt marts, lai aprīlī, maijā – pēc Lieldienām – varētu fokusēt pamatā uzmanību uz to, kas skolēnam līdz galam nav skaidrs, kas nav apgūts. Principā tikai ar tādu mērķi, lai skolotājs un skolēns pārliecinātos, kā organizēt darbu [mācību] gada nogalē,” sacīja Šuplinska.

Savukārt attiecībā uz eksāmeniem 12. klašu skolēniem izglītības ministrija vēl cer, ka tie notiks. Tāpēc plāno runāt ar Veselības ministriju.

Šuplinska norādīja uz virkni Eiropas valstu, kas, neraugoties uz epidemioloģisko situāciju, ļauj vismaz daļēji atsākt mācības klātienē 12. klasēm. Tikmēr Latvijā paredzētas tikai individuālās konsultācijas šiem skolēniem.

“Tā ka mēs vērojam. Un, protams, ja saprotam, ka martā ir tikai individuālās konsultācijas 12. klasei, jo saslimstības rādītāji šajā vecuma grupā joprojām nekrīt, tad, protams, mainīsim noslēguma norisi,” sacīja ministre.

Reklāma
Reklāma

Viņa piebilda, ka plānota arī skolēnu aptauja.

Iepriekš Valsts izglītības satura centrs norādīja – ņemot vērā to, ka visiem skolēniem mācības notiek attālināti, par 9. klašu gala pārbaudījumu norisi valdība lems februāra sākumā.