Izglītojoši materiāli un vietnes maziem bērniem, kam jāmācās mājās. Apkopojums

Lai atvieglotu ikdienu vecākiem ar maziem bērniem, esam apkopojuši vietnes, kas būs noderīgas mazu bērnu mācību procesā un nodarbināšanā, ja bērnudārzs ir slēgts, bet vecākiem jāturpina strādāt.
Darba lapu klāsts, izglītojošas un izklaidējošas spēles mazajiem palīdzēs pārvarēt grūtības, ko līdzi nes attālinātās mācības

FOTO: Shutterstock.com

Darba lapu klāsts, izglītojošas un izklaidējošas spēles mazajiem palīdzēs pārvarēt grūtības, ko līdzi nes attālinātās mācības

Mājās atrodoties ilgāku laiku nekā ierasts, vecākiem nākas būt radošiem un piedāvāt bērniem dažādas nodarbes. Lūk, vietnes, kas ne tikai izklaidēs un nodarbinās, bet arī izglītos un attīstīs pirmsskolas un mazāko klašu bērnus.

 

LSM Bērnistaba – nodarbošanās pašiem mazākajiem
Vietne, kas būs noderīga mazāko bērnu nodarbināšanai un izglītošanai aizraujošā veidā. Multfilmas, krāsošanas uzdevumi, spēles lasītprasmes un skaitīšanas attīstīšanai, puzles, pulkstenis, citi interaktīvi mācību materiāli. Droša vieta, kur palaist bērnu internetā.
 

Lasi arī: 
Loģiskās domāšanas veicināšana. No klučiem līdz viedtelefonu lietotnēm

Zīmēšana bez papīra. Radošas lietotnes zīmēšanas priekam

 

 

Drukājamas darba lapas pirmsskolēniem
Plašs klāsts ar drukājamām darba lapām, kas līdzināsies nodarbībām bērnudārzā. Ventspils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu metodiķu izstrādāti mācību materiāli pirmsskolas vecuma bērniem darbam mājas apstākļos. Sagatavotos uzdevumus brīvprātīgā kārtā un pēc saviem ieskatiem var izmantot katra ģimene.

 

Latviešu valodas apgūšanai – maciunmacies.valoda.lv 
Vietne latviešu valodas apgūšanai spēļu un rotaļu veidā. Vietnē pieejami daudz interaktīvu materiālu – bilžu ābece, burtu un vārdu spēles, kā arī klausīšanās vingrinājumi un arī drukājamas lapas. Materiāli sadalīti pa vecuma grupām un ipeejami gan pirmsskolai, gan sākumskolai un vecāku klašu bērniem. Pieejami materiāli arī bērniem, kas runā bilingvāli.

 

Reklāma
Reklāma

Latviešu valodas apguve interaktīvā veidā – varduspele.addc.lv 

Vārdu spēle valodas apguvei un bagātināšanai. Spēles pamatā ir lasīšana un teikumu veidošana. 

 

Matemātisko darbību apguvei – www.cirkulis.lv/matematika
Vietne saskaitīšanas, atņemšanas, reizināšanas un dalīšanas prasmju nostpirināšnai. 


Dažādi mācību uzdevumi – Uzdevumi.lv
Vietnē nepieciešams reģistrēties, taču tā paver plašas iespējas tiešsaistē pildīt uzdevumus gan pirmskolas bērniem – gatavojoties skolai, gan arī skolēniem un vecākiem. 

 

Trīs interesanti Instagram konti bērnu rotaļām un attīstībai: 

Maksas vietnes:

  • Dzene.com – digitāli domāšanas uzdevumi 2-8 gadus veciem bērniem.
  • Blogs www.espats.lv – dažādas darba lapas.