Arī Ventspils slimnīcā ģimenes dzemdības atļautas tikai ar negatīvu Covid-19 testu

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī Dzemdību nodaļā no trešdienas, 9.decembra, ģimenes dzemdības atļautas tikai ar negatīvu Covid-19 testu, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga.

 

Ventspils slimnīcas Dzmedību nodaļa

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ventspils slimnīcas Dzmedību nodaļa

Līdzīga kārtība jau ir noteikta citās dzemdību nodaļās valstī.

Turpmāk ģimenes dzemdības Ventspils slimnīcā ir atļautas, ja bērna tēvs var uzrādīt izdrukātu negatīvu Covid-19 testa atbildi, kas nav vecāka par 48 stundām.

Grinberga skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, lai ierobežotu vīrusa izplatību un pasargātu no saslimšanas topošās māmiņas un slimnīcas personālu. Prasība attiecas arī uz plānveida dzemdībām, tas ir, ja ir plānots ķeizargrieziens vai dzemdību ierosināšana. Lai saņemtu nosūtījumu uz testu, jāsazinās ar ģimenes ārstu vai grūtniecību uzraugošo speciālistu.

Ar negatīviem testa rezultātiem bērna tēvs varēs būt līdzās māmiņai dzemdībās un ģimenes palātā visu pēcdzemdību periodu. Jāņem vērā, ka uzturēšanās laikā, nodaļu atstāt ir aizliegts, tādēļ, pametot nodaļu, atgriešanās būs liegta, uzsvēra slimnīcas pārstāve.
 

Dūlu un citu personu klātbūtne dzemdībās, kā arī pacientu apmeklējumi slimnīcas Dzemdību nodaļā joprojām nav atļauti. 

Ja sākušās dzemdības, bet testa rezultāti vēl nebūs pieejami, bērna tēvs varēs pievienoties māmiņai, tiklīdz būs saņemti analīžu rezultāti par negatīvu Covid-19 testu.

Reklāma
Reklāma

Grinberga atgādināja, ka dūlu un citu personu klātbūtne dzemdībās, kā arī pacientu apmeklējumi slimnīcas Dzemdību nodaļā joprojām nav atļauti. Slimnīcā, tajā skaitā Dzemdību nodaļā ir atļauta sūtījumu nodošana pacientēm, norādot vārdu, uzvārdu, nodaļu un palātas numuru uz iepakojuma. Pacientēm domātos sūtījumus var nodot reģistratūrā rindu koordinatorei vai apsargam. Informācija par paciņu nodošanas laikiem pieejama slimnīcas mājaslapā "www.ziemelkurzemesslimnica.lv".

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļā sniedz dzemdību un pēcdzemdību palīdzību, piedāvājot gan tradicionālās, gan ūdensdzemdības. Nodaļa ir rekonstruēta, un visas palātas ir aprīkotas ar dušu, tualeti, kā arī interneta pieslēgumu. Pacientiem pieejamas vienvietīgas palātas, ģimenes palātas un paaugstināta komforta palātas ar papildus TV un ledusskapi. Ģimenēm, kurās jau aug vismaz divi bērniņi, ir iespēja nākamo bērniņu sagaidīt paaugstināta komforta palātā bez maksas. Nodaļā tiek piedāvāta dzemdību atsāpināšana epidurālajā anestēzijā.

Saistītie raksti