Viņķele min, kādas nozares varētu skart iespējamie jaunie ierobežojumi

Jauni ierobežojumi, par kuriem valdība lems šo piektdien, varētu tiktu ieviesti attiecībā uz sabiedriskās ēdināšanas vietām un kultūras un izklaides pasākumiem, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atklāja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

 

Arī naktsklubi un izklaides vietas tiks ierobežotas daudz vairāk

FOTO: Shutterstock.com

Arī naktsklubi un izklaides vietas tiks ierobežotas daudz vairāk

Pēc viņas sacītā, ierobežojumi tiktu attiecināti uz vietām, kur infekcijas izplatība ir lielāka un kur ir augstāka savstarpējās kontaktēšanās intensitāte. Patlaban šajā sarakstā "atvērti palikuši" izklaides un kultūras pasākumi, atzīmēja ministre.

Lai gan arī šobrīd šādi pasākumi ir strikti regulēti ar numurētām, fiksētām sēdvietām, vadoties pēc Viņķeles sacītā, tas nav gana, jo nesen tapa zināms par vairāku apmeklētāju un dalībnieku inficēšanos Latvijas Radio kora koncertā "Diena aust. Latvijas Radio korim 80" Vidzemes koncertzālē Cēsīs.

Otrais virziens, kur tiks piedāvāts ieviest striktākus ierobežojumus, būs sabiedriskā ēdināšana, piebilda ministre.

"Par ko valdība vienosies, kā premjers spēs pārliecināt kolēģus, to mēs redzēsim piektdien," izteicās Viņķele.

Reklāma
Reklāma

Viņa tostarp apgalvoja, ka eksperti ir norādījuši, ka, ja jau esošo ierobežojumu ievērošana tiktu piekopta 85% līdz 95% robežās, nebūtu nepieciešams ieviest papildu ierobežojumus. "Acīmredzot tik labi mums nesekmējas, tāpēc ir jāiet uz plašākiem ierobežojumiem," sacīja politiķe.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāti kopumā 313 Covid-19 gadījumi, kas ir līdz šim lielākais vienā diennaktī konstatēto gadījumu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.