Aizvadītajā diennaktī atklāts tikai viens Covid - 19 saslimušais

Pēdējās 24h veikti 1153 COVID-19 testi, reģistrēts 1 jauns saslimšanas gadījums. Latvijā kopā veikti 296 395 izmeklējumi, saslimušas 1526 personas un 1248 izveseļojušās, 36 mirušas.

FOTO: Shutterstock.com

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti pacienti ar COVID-19 (kopā stacionāros ārstējas 12 pacienti, visi ar vidēji smagu slimības gaitu). Kopā no stacionāra izrakstīti 214 pacienti.  SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka saslimušais ir kontaktpersona.

Covid-19 izplatības situācija pasaulē un Eiropā kļūst arvien sliktāka, šorīt LTV "Rīta panorāmā" atkārtoti uzsvēra SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Epidemiologs stāstīja, ka slimības izplatību var vērtēt pēc dažādiem rādītājiem, piemēram, pēc pozitīvo testu īpatsvara no kopējā skaita. Ja Covid-19 pozitīvi ir vairāk nekā 3% veikto testu, šis rādītājs esot vērtējams kā kritisks, jo liecina, ka slimība sabiedrībā izplatās nekontrolēti.

Latvijā šis rādītājs ir ap 0,3%, tikmēr desmit Eiropas Savienības valstīs tas jau pārsniedz minētos 3%.

Covid-19 izplatība būtiski palielinās arī Latvijas kaimiņvalstīs. Perevoščikovs vērtēja, ka Lietuvā pozitīvi ir tas, ka lielākā daļa Covid-19 gadījumu ir izsekoti un arī pozitīvo testu īpatsvars ir zem 1% no kopskaita.

Bez simptomiem esot tikai viens no desmit Latvijā konstatētajiem Covid-19 gadījumiem. Pašlaik smago Covid-19 gadījumu ir proporcionāli mazāk nekā pavasarī, jo ar Covid-19 vairāk sākuši slimot gados jauni cilvēki, kuri slimību pārslimo vieglāk.

Reklāma
Reklāma