Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta vēl 12 cilvēkiem

Aizvadītajā diennaktī, veicot 1777 testus, Latvijā konstatēti 12 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, un divas trešdaļas no viņiem inficējušās pēc kontakta ar kādu citu saslimušo, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

FOTO: Shutterstock.com

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka astoņi saslimušie bijuši kontaktpersonas citiem Covid-19 slimniekiem, bet trīs gadījumos saslimušie atgriezušies no Ukrainas. Ar vienu inficēto ir sākta saziņa, lai noskaidrotu inficēšanās avotu, un epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās.

Latvijā līdz šim kopumā veikti 250 709 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas 1393 personas, savukārt 1163 cilvēki ir izveseļojušies. Līdz šim Latvijā mirušas 34 ar Covid-19 inficētas personas.

Pēdējās diennakts laikā nav stacionēti jauni pacienti ar Covid-19, bet kopā stacionāros ārstējas četri pacienti, no tiem trīs ar vidēji smagu un viens ar smagu slimības gaitu.

No stacionāriem ir izrakstīti kopumā 205 Covid-19 pacienti, starp kuriem ir gan tie, kas izveseļojušies, gan tie, kas miruši.

Reklāma
Reklāma

 

 

Avots: http://jauns.lv