Ministrija aicina neceļot ārpus Baltijas valstīm

Paplašinoties Covid-19 valstu "sarkanajam sarakstam", Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot ārpus Baltijas valstīm.

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka repatriācijas reisi var nebūt

FOTO: Shutterstock.com

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka repatriācijas reisi var nebūt

Ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris informēja, ka nav daudz tādu valstu, kurās jāievēro tikai standarta piesardzības pasākumi. Lielākoties pēc atgriešanās no ārvalstīm ir jāievēro 14 dienu pašizolācija, kā arī jārēķinās, ka ar īpaši skartajām valstīm Latvijai nav tiešo starptautisko reisu.

Beķeris uzsvēra, ka ĀM neplāno repatriācijas reisus, taču pēc pieprasījuma izskata tūrisma kompāniju iesniegumus par nepieciešamību saskaņot čārtera lidojumus tiem tūristiem no Latvijas, kuri nonākuši organizētos braucienos valstīs, no kurām atgriešanās vairs nav iespējama.

Tāpat ĀM preses sekretārs norādīja, ka vienlaikus iedzīvotājiem ir jāseko līdzi situācijas attīstībai Lietuvā un jaunākajiem valstu saslimstības rādītājiem ar Covid-19, kas ik piektdienu tiek publicēti Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) tīmekļvietnē "www.spkc.gov.lv".

Kā vēstīts, turpinoties Covid-19 saslimstības pieaugumam Eiropā, kopš aizvadītās sestdienas 14 dienu pašizolācija Latvijā jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur kopumā 23 Eiropas Savienības (ES) vai Eiropas Ekonomiskās zonas valstīm, kā arī caur Monako un Andoru jeb kopumā 25 valstīm.

Reklāma
Reklāma

Pašizolācija joprojām jāievēro, arī atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Austrāliju, kas ir vieno valstīm, kurai ES no 1.jūlija atvēra bloka ārējās robežas.

No portāla: www.jauns.lv