Preces, kurām ekonomisti sola cenu kritumu

Covid-19 vīrusa izraisītā pandēmija ir ietekmējusi visas pasaules ekonomisko situāciju. Cenas ir vairākkārt kāpušas roku dezinfekcijas līdzekļiem, sejas aizsargmaskām. Tikmēr ekonomisti sola, ka atsevišķiem produktiem cenas kritīsies.

Ja vēlies sevi iepriecināt ar jaunu drēbju gabalu, tad tuvākie pāris mēneši varētu būt labs laiks pirkumiem.

FOTO: Shutterstock.com

Ja vēlies sevi iepriecināt ar jaunu drēbju gabalu, tad tuvākie pāris mēneši varētu būt labs laiks pirkumiem.

Covid-19 pandēmija ir pārskatījusi arī mūsu iepirkšanās paradumus. Esam veikalos izpirkuši griķus un tualetes papīru, kamēr lidostas un kinoteātri stāv tukši. Cenas ir vairākkārt kāpušas roku dezinfekcijas līdzekļiem, sejas aizsargmaskām. Tikmēr citi produkti un pakalpojumi kļuvuši lētāki. Kuri? To apkopojis portāls bestlifeonline.com.

Lidmašīnas biļetes
Ja tevi nebiedē pavadīt vairākas stundas izolētā telpā ar svešiniekiem augstu gaisā, tad varam apsveikt ar iespēju ceļot krietni lētāk. Daudzviet pasaulē ir atsākti starpvalstu lidojumi bez karantīnas ierobežojumiem, un kā rāda statistika, pēc tiem noilgojušies gan tūristi, gan aviokompānijas. Arī ekonomisti secinājuši, ka pandēmija būs par iemeslu cenu kritumam tūrisma jomā, īpaši, visam, kas saistīts ar aviokompāniju pakalpojumiem.

Viesnīcas 

Ja plāno vasaras beigās kaut kur doties, tevi varētu pārsteigt lētās viesnīcu cenas. Karantīnas un ceļojumu ierobežojumu dēļ viesnīcas šajā pavasarī bija pustukšas, bet nu sāks cīnīties par katru klientu. Un viens no veidiem, kā piesaistīt jaunu klientu, ir samazināt pakalpojuma cenu.

Pārtika
Uzreiz gan jāsaka, ka cenas nepazemināsies visiem produktiem un masveidā, taču mainīsies mūsu iepirkšanās paradumi. Pandēmijas laikā daudzi uzņēmumi paņēma “pauzi”, taču nu vēlēsies darboties ar pilnu jaudu. Un tā kā cilvēki vairs neredzēs iemeslu veidot pārtikas uzkrājumus mājās, veikalos būs pieejami vairāk produktu, kas novedīs pie zemākām cenām. Tāpat ar pārtikas veikaliem sāks konkurēt kafejnīcu un restorānu piedāvājums, kas pandēmijas laikā nebija pieejams.

Apģērbs
Pandēmija ietekmējusi arī apģērbu tirgu, jo, strauji mazinājās pieprasījums. Tāpēc, ja vēlies sevi iepriecināt ar jaunu drēbju gabalu, tad tuvākie pāris mēneši varētu būt labs laiks pirkumiem. Tāpat tiek prognozēts, ka cenas kritīs arī aksesuāriem un rotaslietām.

Reklāma
Reklāma

Nekustamais īpašums
Ja vēlies iegādāties sev pirmo mājokli vai pārvākties uz lielāku, tad ņem vērā, ka pandēmija ir ietekmējusi ari nekustamā īpašuma tirgu. Un šoreiz par labu pircēja interesēm. Ekonomisti prognozē, ka daudziem īpašumiem kritīsies cena, arī dzīvokļu īres piedāvājumu kļūs pieejamāki, jo izīrētāju interesēs ir saglabāt savus īrniekus.

Biroja un koprades telpas
Līdzīga situācija notiks ar birojiem, jau daudzi uzņēmēji atzinuši, ka pandēmija pārliecinājusi viņus, ka darbinieki ar saviem uzdevumiem tiek galā, arī strādājot no mājām, tāpēc apdomā, vai viņiem nepieciešams tik liels birojs pilsētas centrā. Tāpat tiek prognozēts, ka daudz plašāk tiks piedāvātas koprades telpas un tās kļūs daudz pieejamākas, jo ne visiem cilvēkiem darbs no mājām veicas labi, un viņi gribēs strādāt kur citur.

 

Avots: Jauns.lv