Rīgas 9. un 12.klašu skolēni sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas

Lai nodrošinātu iespēju nokļūt uz eksāmeniem un konsultācijām, no šodienas līdz 9.jūnijam Rīgas skolu 9. un 12.klašu skolēni sabiedrisko transportu galvaspilsētā varēs izmantot bez maksas.

FOTO: Shutterstock.com

Skolēni varēs braucienu nereģistrēt, taču līdzi būs jābūt skolēna apliecībai, kas apliecina piederību 9. vai 12.klasei. Tāpat atlaides atjaunos profesionālās pamatizglītības, arodizglītības vai profesionālās vidējās izglītības programmu studentiem.

Tas nozīmē, ka arodskolu audzēkņi, kā arī 9. un 12.klašu skolēni atsevišķos laikos, varēs transportu izmantot bez maksas, bet pārējiem skolēniem atlaides tāpat kā līdz šim būs atceltas.

Pilnībā iepriekš atceltās braukšanas maksas atlaides tiks atjaunotas Rīgas pilsētas pašvaldības daudzbērnu ģimeņu reģistrā reģistrētajiem vecākiem, kā arī Rīgā deklarētajiem 3.grupas invalīdiem.

Braukšanas biļešu atlaides atjaunos arī Rīgas vispārējās izglītības iestāžu, interešu izglītības iestāžu, pirmsskolas izglītības iestāžu, profesionālās ievirzes sporta skolu, mūzikas un mākslas skolu tehniskajiem darbiniekiem, kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Atlaides saglabāsies arī cilvēkiem ar 1. un 2.grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem.

Ja pēc 9.jūnija ārkārtējā situācija tiks pagarināta, attiecīgi tiks pieņemti lēmumi arī par atlaižu pagarināšanu.

Reklāma
Reklāma