Covid-19 dēļ pārceltas kāzas: iespējams, viens no pirmajiem attiecību pārbaudījumiem

Šobrīd gan dzimtsarakstu nodaļā, gan baznīcā tiek nodrošināta laulību reģistrācija un laulību ceremonija tikai kopā ar diviem pieaugušiem lieciniekiem. Cilvēki maina kāzu formātu, izvēloties laulību reģistrāciju tikai ar vedējiem, visbiežāk pārceļ kāzas uz vēlāku laiku, skaidro Latvijas Radio 1 raidījumā “Gimenes studija”.

Šis varbūt ir viens no pirmajiem pārbaudījumiem pārim, kur kāda viņu iecere tiek ietekmēta no ārpuses un viņi nevar neko izdarīt. Kā tikt abiem ar šo pārdzīvojumu galā.

FOTO: Shutterstock.com

Šis varbūt ir viens no pirmajiem pārbaudījumiem pārim, kur kāda viņu iecere tiek ietekmēta no ārpuses un viņi nevar neko izdarīt. Kā tikt abiem ar šo pārdzīvojumu galā.

Rīgas Lutera draudzes mācītājs Indulis Paičs skaidro, ka šobrīd uz nosacījumu, ka nedrīkst būt klāt viesi ceremonijā, pāri reaģē dažādi. Lielākā daļa cenšas atlikt uz vēlāku laiku kāzu datumu, jo cilvēkiem ir svarīgi, ka šāds svarīgs dzīves notikums notiktu kopā ar citiem. Tiem pāriem, kas izvēlējušies īstenot ceremoniju noteiktajā datumā, kādreiz ir svarīgs datums vai nosacījums, ka šie ir svētki tikai pašiem.

 

Kāzu aģentūras “milestiba.lv” vadītāja Dace Miezīte norāda, ka šī kāzu sezona ir izvērtusies interesanta. Šobrīd galvenais darbs ir kāzu pārcelšana uz nākamo gadu vai rudeni. Maija, jūnija un jūlija kāzas pārceļ, bet tie, kas vēlas precēties augustā vai vēlāk rudenī, vēl cer kāzas sarīkot noteiktajā laikā.

Maija, jūnija un jūlija kāzas pārceļ, bet tie, kas vēlas precēties augustā vai vēlāk rudenī, vēl cer kāzas sarīkot noteiktajā laikā.

Reklāma
Reklāma

"Protams, iespējams, kāzu pārcelšana liek mainīt arī citus plānus, bet tāda ir dzīve. Līdzīgi kā ar bērniem, nav nekas bīstams piedzīvot vilšanos vai sarūgtinājumu, lielāka bīstamība ir netikt ar to galā vai neiemācīties ar to sadzīvot," analizē ģimenes psihoterapijas speciāliste Nabsija Lībiete. "Šis varbūt ir viens no pirmajiem pārbaudījumiem pārim, kur kāda viņu iecere tiek ietekmēta no ārpuses un viņi nevar neko izdarīt. Kā tikt abiem ar šo pārdzīvojumu galā."

 

Raidījumā uzklausa vairākas līgavas, kurām kāzas bija plānotas šajā vasarā. Lielākoties iecerētās kāzas pārceltas. Viena līgava atklāj, ka pāris ir nolēmis salaulāties izraudzītajā datumā, jo tie ir viņu svētki un viņu īpašā diena.