Latvijā apstiprināts tikai viens Covid-19 atveseļošanās gadījums

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rīcībā līdz šim ir informācija par vienu atveseļojušos koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pacientu, tomēr netiek izslēgts, ka to varētu būt vairāk, pastāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

 

Mācības RAKUS (Foto: Facebook / Austrumu klīniskā universitātes slimnīca)

FOTO: Shutterstock.com

Mācības RAKUS (Foto: Facebook / Austrumu klīniskā universitātes slimnīca)

Jau ziņots, ka drīzumā SPKC kopā ar "Centrālo laboratoriju" apkopos datus par pašreizējo pacientu stāvokli. Gadījumos, kad pacientam pazūd simptomi, atkārtoto pārbaužu veikšanai, kas galēji apstiprinās izveseļošanos, pie pacientiem brauks "Centrālā laboratorijas" darbinieki.

Savukārt, lai noteiktu, ka persona ir izveseļojusies, pacientam tiks veikti vēl divi testi, lai apstiprinātu vīrusa neesamību organismā. Šo testu veikšanu pieteiks ģimenes ārsts "Centrālajā laboratorijā".
 

Lasi arī: Latvijā 111 saslimušie ar COVID-19. Cik no viņiem jau ir atveseļojušies?  

 

Kā ziņots, ka Covid-19 pēdējās diennakts laikā Latvijā apstiprināta vēl 41 cilvēkam, tādējādi fiksēts līdz šim lielākais vienā diennaktī apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits. Kopumā ar Covid-19 saslimušo skaits valstī sasniedzis 180 cilvēkus.

Reklāma
Reklāma

Aizvadītājā diennaktī veikti 987 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, savukārt līdz šim Latvijā kopumā veikti 6114 šādi izmeklējumi.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.
 

No Jauns.lv