LIZDA pieprasa valdībai pārtraukt klātienes izglītības procesa norisi arī pirmsskolās

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA)  aicina valdību ārkārtējās situācijas ierobežojumus papildināt ar vēl vairākiem punktiem, kas attiecas uz pirmsskolas izglītības procesu un attālinātu nodarbinātību. LIZDA prasa garantijas, ka ārkārtējās situācijas laikā visiem pedagogiem, zinātniekiem  un tehniskajiem darbiniekiem tiks saglabāts atalgojums pilnā apmērā.
Foto no Ministru kabineta

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Ministru kabineta

LIZDA pieprasa valdībai ārkārtējās situācijas ierobežojumu sarakstu papildināt ar šādiem punktiem:

  • Saglabāt pilnā apmērā darba atalgojumu visiem pedagogiem, zinātniekiem  un tehniskajiem darbiniekiem.
  • Izvērtējot katru situāciju atsevišķi, izglītības un zinātnes jomā strādājošajiem  darbs ir jāveic attālināti, no dzīvesvietas.
  • Jāpārtrauc klātienes izglītības procesa norisi visās pirmsskolas izglītības iestādēs.
Reklāma
Reklāma


“Pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas, LIZDA biedri bija neziņā – vai izglītības iestāžu slēgšana nozīmē, ka tas ir bezalgas atvaļinājums. Kā ārkārtējās situācijas laikā notiks pedagogu darbs? Taču vislielāko sašutumu pauž pirmsskolas izglītībā nodarbinātie. LIZDA ieskatā tieši pirmsskolas pedagogi tiek pakļauti riskam. Daudzi pirmsskolas izglītības iestāžu darbinieki dodas uz darbu ar sabiedrisko transportu, daudzi strādājošie ir covid-19 riska vecuma grupā.  LIZDA lūdz vecākus būt saprotošiem, darba devējus maksimāli rast iespēju ļaut strādāt vecākiem attālināti vai saīsinātu darba laiku, lai neapdraudētu savu bērnu, pedagogu un tehnisko darbinieku, kā arī kopējo sabiedrības veselību. ” uzsver LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.