Covid-19 apstiprināts vēl vienam Latvijas iedzīvotājam

Pēdējās diennakts laikā jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 apstiprināta vienam cilvēkiem, šorīt Latvijas Radio pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

 

FOTO: Shutterstock.com

Līdz ar to kopumā Covid-19 Latvijā līdz šim apstiprināts 17 cilvēkiem.

Perevoščikovs atzīmēja, ka aizvadītajā diennaktī būtiski palielinājies uz "Covid-19" pārbaudīto cilvēku skaits - veikti 76 testi, kas ir teju divreiz vairāk nekā diennakti iepriekš. Savukārt pozitīvo rezultātu skaits ir būtiski mazāks nekā iepriekšējā diennaktī, kad tika atklāti seši saslimstības gadījumi.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs pārsniedzis 118 000, un no šīs slimības miruši vairāk nekā 4200 cilvēku, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

Reklāma
Reklāma

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11.martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.
 

No portāla Jauns.lv