Ķīnā sabrūk viesnīca, kurā atradās karantīnā turēti desmitiem koronavīrusa slimnieku

Ķīnā, Čiuandžou pilsētā, sabrukusi piecstāvu viesnīca, kurā atradās desmitiem cilvēku, kuriem piemērots karantīnas režīms jaunā koronavīrusa "Covid-19" dēļ.

Zem gruvešiem esot bijuši aptuveni 70 cilvēki, no kuriem vismaz puse ir izglābti. Ekrānuzņēmums no bbc.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Zem gruvešiem esot bijuši aptuveni 70 cilvēki, no kuriem vismaz puse ir izglābti. Ekrānuzņēmums no bbc.com

"Xinjia Hotel", kas tika izmantots kā karantīnas vieta "Covid 19" slimniekiem, pārstāvji ziņo, ka zem gruvešiem esot bijuši aptuveni 70 cilvēki, no kuriem vismaz puse ir izglābti.

Pagaidām nekādu ziņu par iemesliem, kāpēc sabruka 2018. gadā celtā ēka, nav. Tāpat netiek ziņots par bojāgājušo skaitu, vēsta Ķīnas mediji.

Čiuandžou pilsēta atrodas Fudzjaņas provincē, kas Ķīnas mērogiem nav tālu no "Covid 19" izcelsmes vietas - Uhaņas pilsētas Hubei provincē. No Čiuandžou līdz Uhaņai ir nepilni 1000 kilometri.

Jau ziņots, ka jaunā koronavīrusa upuru skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 3070, pēdējo 24 stundu laikā ar šī vīrusa izraisīto slimību "Covid-19" nomirstot 28 cilvēkiem. Infekcijas gadījumu skaits pēdējo 24 stundu laikā ir pieaudzis par 99 un sassniedzis 80 651. Iepriekšējā diennaktī tas bija pieaudzis par 143. 55 tūkstoši no inficētajiem jau ir izveseļojušies.

Pagaidām nekādu ziņu par iemesliem, kāpēc sabruka 2018. gadā celtā ēka, nav. Tāpat netiek ziņots par bojāgājušo skaitu.

 

No jaunajiem infekcijas gadījumiem 25 bija ārpus uzliesmojuma centrālā punkta - Hubei provinces. Visi jaunie nāves gadījumi bija šajā provincē.

Reklāma
Reklāma

Lai gan Ķīna vēl arvien ir pirmajā vietā pasaulē jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumu un nāves gadījumu ziņā, infekcijas gadījumu skaits tagad straujāk pieaug citās valstīs, sevišķi Dienvidkorejā un Itālijā. Infekcijas gadījumu skaits pasaulē piektdien pārsniedza 100 tūkstošus.

Tikmēr Irāna sestdien paziņoja par vairāk nekā 1000 jaunu inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu dienas laikā. Kopējais valstī reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits tagad ir 5823, pavēstīja Veselības ministrija. Reģistrēto mirušo skaits pieaudzis no 124 līdz 145.

 

Avots: Jauns.lv