Aizdomas par koronavīrusu liepājniekam

Šodien no Liepājas uz Rīgu nogādāts pacients ar iespējamām koronavīrusa pazīmēm. “Es varu apstiprināt, ka Liepājā ir bijis šāds izsaukums,” informāciju apstiprina Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Foto uzņemts Grobiņas degvielas uzpildes stacijā. (Foto: no soctīkliem)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto uzņemts Grobiņas degvielas uzpildes stacijā. (Foto: no soctīkliem)

Neoficiāla informācija vēsta, ka liepājnieks pēc atgriešanās no Itālijas, vērsās pie ģimenes ārstes ar saaukstēšanās simptomiem.

Daktere izsaukusi neatliekamo medicīnisko palīdzību, tāpēc liepājnieks nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā “Latvijas Infektoloģijas centrā”.

“Mūsu valsts ir vienīgā no Baltijas valstīm, kur analīzes veic uz vietas, Infektoloģijas centrā. Pagaidām nav zināmi liepājnieka analīžu rezultāti,” skaidro I. Bukša. Viņa uzsver, ka līdz šim pārbaudes veiktas 32 pacientiem. “Pagaidām nevienam koronavīruss nav apstiprināts. Bet tas, ka mediķu brigāde brauc speciālajos aizsargtērpos, ir normāla prakse. Tādā veidā pacienta pārvešana notiek visā pasaulē. Tie ir drošības pasākumi”.

Reklāma
Reklāma

Speciāliste izskaidro, ka pacientiem, kuri tiek nogādāti uz Infektoloģijas centru, lai veiktu analīzes uz konkrēto vīrusu, jābūt diviem komponentiem: ja cilvēks pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezies no vīrusa skartajām teritorijām (divi Itālijas reģioni, Ķīna, Dienvidkoreja un Irāna) un ja viņam ir konstatēta saslimšana.
 

Informācija no portāla Liepajniekiem.lv