Latvijas tūrisma firmas neatceļ ceļojumus uz Ķīnu

Ķīnas tūrisma aģentūras kopš šīs nedēļas vairs neuzņem tūristus no ārzemēm. Krievija slēgusi robežu ar Ķīnu, bet vācu lidsabiedrība „Lufthansa” un "British Airways" pārtraukusi lidojumus uz Ķīnu, lai izvairītos no tālākas koronavīrusa izplatības. Kā tas viss ietekmē Latvijas ceļojumu aģentūru darbu, vai cilvēki atceļ savus ieplānotos braucienus uz Ķīnu?

 

Latvijas tūrisma firmas paniku neceļ.

FOTO: Shutterstock.com

Latvijas tūrisma firmas paniku neceļ.

Jauns.lv vairākām Latvijas tūrisma aģentūrām, kas organizē ceļojumus uz Ķīnu, jautāja, kā pašreizējā situācija ietekmē to darbību. Izrādās, ka nekādas lielās panikas nav – latvieši vien nogaida, kā situācija izvērtīsies nākotnē un pagaidām neatceļ savus braucienus uz Ķīnu.

Interneta tūrisma aģentūras „Ceļojumu bode” valdes priekšsēdētājs Kaspars Gēgeris: „Mūsu aģentūras klientu vidū Ķīna nav populārs galamērķis. Tā kā tuvākajā laikā mūsu klienti nav plānojuši ceļojumus uz Ķīnu, līdz šim ceļojumi nav atcelti. Vērosim situācijas attīstību, rekomendācijas un drošības ierobežojumus un nepieciešamības gadījumā atcelsim ceļojumus vai ceļojuma laikā plānotās ekskursijas uz karantīnas reģioniem”.

Jāteic, ka, atverot aģentūras mājaslapu, kā pirmie aktuālie un karstie piedāvājumi izlec ekonomiskais ceļojums uz Ķīnu jau marta sākumā, kā arī vairāki citi ceļojumi uz Ķīnu – „Ķīnas vēsture Pekinā un modernais Šanhajā”. „Ķīnas dabas un mazpilsētu šarms” un „Ķīnas varenā daba”. Lētākie ceļojumi uz Ķīnu izmaksā 1000 eiro.

Tūrisma aģentūras „Kolumbs” mārketinga projektu vadītāja Līga Jansone: „Pašreiz vēl neizjūtam pastiprinātu satraukumu no klientu puses par šo vīrusu. Nav novērojams, ka klienti masveidā atceļ plānotos ceļojumus uz Ķīnu”.

„Kolumbā” gan pašlaik nepiedāvā ceļojumus uz Ķīnu, laikam tādēļ, ka tā sadarbojas ar lidsabiedrību „Lufthansa”, kura atcēlusi visus lidojumus uz Ķīnu.

Aģentūras „Jēkabs” ceļojumu projektu vadītājs Kristaps Veide: „Gatavoju gan grupu, gan individuālos ceļojumus uz Ķīnu. Informācija masu medijos ir ļoti atšķirīga un grūti saprast, kam ticēt, kam nē. Mums ikdienā sanāk strādāt ar visu pasauli, un es vados pēc tā, ko man ziņo mūsu sadarbības partneri no konkrētās valsts.

Reklāma
Reklāma

Pēdējās ziņas ko saņēmu ir: šobrīd grupu ceļojumi visā Ķīnā uz nenoteiktu laiku ir apturēti, tiek sekots līdzi situācijai un tiks lemts, kad atsākt apkalpot vietējās un ārzemju tūristu grupas. Pagaidām mums neviens brauciens vēl nav atcelts, bet marta beigās un aprīļa vidū plānojam divas grupas uz Ķīnu un skatāmies, kā viss notiks, lai lemtu vai grupai ceļot, vai nē”.

Arī „Jēkabā” var iegādāties tos pašus ceļojumus, ko „Ceļojumu bodē”.


No portāla Jauns.lv