Ropažu novada "Gudrinieku" grupas bērni uzliek pauzi plastmasai

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Ropažu novada vidusskola- pirmsskolas grupas "Gudrinieki"  bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mūsu bērnudārzs atrodas mežu ieskautā ciematā Pierīgā. Katru dienu atrodamies dabā- mežā, pļavās. Pie mums ir upe Lielā Jugla, trīs dīķi, strautiņi. Atrodoties dabā, varam mieloties ar liepu pumpuriem un jaunajām lapiņām, zaķkāpostiem, skābenēm, egļu jaunajiem dzinumiem, meža ogām. Visu gadu varam priecāties par dzīvās dabas daudzveidību- pētīt, kā attīstās kurkulīši, kā aug sēnes un ogas. Varam vērot upē peldam melno gauru, meža pīles, bebru aizsprostus. Tāpēc mums svarīgi saudzēt dabu un rūpēties par to. Izprotam atkritumu šķirošanas nozīmi-pastaigas laikā līdzi ņemam maisiņu un cimdus, kurā salasām nomestās plastmasas un stikla pudeles, pēc tam  tās šķirojam konteineros.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji