”Attapīgā Sprīdīša skoliņas” bērni no Daugavpils uzliek pauzi plastmasai

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”.  Daugavpils 24. pirmsskolas izglītības iestādes grupa ”Attapīgā Sprīdīša skoliņa” bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērnu pārdomas:
Klausoties pasaku bērniem bija pozitīvas emocijas, līdz brīdim kad saprata, ka daba / koks tika piesārņots. 
Viedokļi veidojās dažādi:
„Man liekas, ja parkā būtu krāsaini koki, tad cilvēki apkārt būtu priecīgāki, visos gadalaikos būtu krāsaini!” - Mārtiņš
„Kāpēc, ir jāmētā kaut kur grāvjos, upēs, parkos, ja ir miskastes, kur var izmest visus atkritumus. Protams, ka koks būs bēdīgs, ja cilvēki piesārņo visu apkārt un ja to dara draugs (Vēja putns), tad tas ir vel nepatīkamāk” – Mairika
Pārrunājot ar bērniem saturu, viņiem likās nesaprotami, kāpēc atkritumus ir, jāmet grāvjos, parkos un citas vietās, ja tam ir miskastes. Viņi uzskata, ka pasakā bija pozitīva un negatīva, bet saprotami bija parādīts, tas ka dabu ir, jāsaudzē! 
„Ja mēs mētāsim visus atkritumus ārā nevis miskastē, tad ārā nevarēs paelpot, jo viss smirdēs un viss lips pie kājām, es negribētu dzīvot tādā pilsētā un tad neaugtu āboli, burkāni, vai viss garšotu pēc maisiņiem” – Arhips
Izlasot pasaku bērni atjaunoja un nostiprināja zināšanas, par saudzīgu izturēšanos pret dabu un atkritumu izmešanu miskastē.
Veidojot radošo darbu, bērnu ideja bija uztaisīt bēdīgas sejas tāpat, kā bēdīgs bija koks, kad viņam virsu krita „Plastmasas lietus”.

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs