Stāķu PII 5. un 6. grupas “Taurenīši” pieteikums konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Gulbenes novada Stradu pagasta Stāķu PII 5. un 6. grupas “Taurenīši” ir iesūtījuši arī savu pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Grupiņas audzinātāja raksta:

Radošo darbu veidojām divas dienas. Izlasīju bērniem pasaku un uzklausīju viņu domas. Bērni izteica savas domas, kad kociņš ir priecīgs, kad bēdīgs. Vienojāmies veidot glezniņu, kurā vienā pusē aug kociņš, kur saimnieko atbildīgi cilvēki, kuri šķiro atkritumus, bet otrā – nešķiro atkritumus. Pirmajā dienā bērni kopā ar skolotāju veidoja aplikāciju, pārrunājot, ko attēlos katrā pusē.

Nākamajā dienā bērniem bija uzdevums atnest no mājām vienu maisiņu. Katrs bērns pastāstīja, kas pirms tam atradies šajā maisiņā. Jautāju bērniem, kur viņi mājās liek izlietotos maisiņus. Atbildes bija dažādas, tikai retais zināja, kurā konteinerā būtu jāizmet maisiņš. Lai gūtu atbildi, noskatījāmies multiplikācijas filmu „Saruna”. Bērni guva atbildi, kāpēc ir dažādu krāsu konteineri, kas jaliek katrā. Aplikācijā uz katra konteinera tika pielīmēts attiecīgais uzraksts. Plastmasas maisiņus bērni saplūkāja mazos gabaliņos un pārliecinājās, cik daudz atkritumu rodas. Veicot darbiņu, bērni paši stāstīja, kāpēc nedrīkst maisiņus mest zemē, kāds  tādējādi tiek nodarīts kaitējums dabai. No maisiņu gabaliņiem bērni vēra krelles, kuras tika piekārtas aplikācijā pie bēdīgā mākonīša un kociņa. 

Veidojot aplikāciju, bērni uzzināja, kāpēc un kā pareizi jāšķiro atkritumi, kā arī nodarbināja rociņas, veicot dažādus uzdevumus. Turpmākajās nodarbībās šķirosim pareizi atkritumus un apmeklēsim vietu, kur pagastā atrodas konteineri. 

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs