Remtes pamatskolas PII (piecgadīgo grupa) pieteikums konkursam

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Remtes pamatskolas PII (piecgadīgo) grupas  bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Radošo darbu konkurss bērnudārziem: Uzliec pauzi plastmasai!

Zīmējumus gatavojām vides pulciņā. Vispirms bērni noklausījās pasaku, tad to pārrunājām. Kāda bija Vēja putna un Mākoņa rīcība. Kur šos plastmasus Vēja putns ieguva. Kā mums vajadzētu rīkoties, lai plastmasa būtu mazāk. Tālāk sekoja bērnu darbs, visi veidojām vienota stila darbu, bet katrs atsevišķi savu.
Vispirms noklāja lapu ar ūdenskrāsām, kad nožuva, tad plēšanas tehnikā izplēsām Koku un Mākoni, ko aplicējām ar krepapīru, izkrāsojām Vēja putnu, tālāk sekoja grūtākais uzdevums, sagriezt un pielīmēt plastmasas gabaliņus. Kad tas bija paveikts, tad vēlreiz izlasījām pasaku un katrs dalījās ar savām pārdomām:
Estere: Man patika darboties. Koks ir bēdīgs, ka viņam Mākonis ber virsū plastmasas lietu. Koks sāks raudāt tik skaļi un palūgs, lai Mākonis tā vairs nedara un turpmāk izmanto lietus lāses.
Jorens: Putnam nevajadzēja pacelt pirmo plastmasas gabaliņu un aiznest Mākonim, tad arī Mākonim tie nebūtu iepatikušies un neizmantotu lietus lāšu vietā.
Kristaps: Kokam nepatīk plastmasas lietus. Man arī nepatiktu, ja man virsū bērtu plastmasas gabalus. Priecājos, ka Mākonis palūdza Vēja putnam vairs nenest plastmasas lietu.
Roberts: Mākonītis nedara labu darbu, Kokam neptīk, ka viņam krīt virsū plastmasas lietus. Cilvēki ir vainīgi, ka pie zemes mētājās plastmasa. Ja es redzētu, ka mētājās plastmasas iepakojums vai pudele, to paceltu un iemestu atkritumu tvertnē. Ja redzēšu, ka kāds nomet šos atkritumus, teikšu, lai paceļ.
Sanija: Mākonītois birdina plastmasas gabaliņus uz koka. Kokam tas nepatīk. Viņš varētu pateikt, lai Mākonis turpina dot lietus lāses, ne plastmasas lāses, priecājos, ka tā arī izdarīja. Omei teikšu, lai veikalā neizvēlas lietas, kuras ir no plastmasa, vai preces, kuras ir ievietotas plastmasa iepakojumā.


Izlasot un pārrunājot ar bērniem pasaku, viņi saprata, cik plastmasa ir kaitīga videi, ka labāk ir izvēlēties preces, kuras nav iepakotas plastmas iepakojumā. Bērni arī atzina, ka paši mājās šķiro atkritumus un ja ieraudzīs mētajamies šos atkritumus, pacels un izmetīs atkritumu tvertnē.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs