Konkursā "Uzliec pauzi plastmasai" iesaistās arī vecāki

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Jaunjelgavas PII „Atvasītes” Pīlādzīša grupas bērni ir iesūtījuši pieteikumu konkursam. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mēs Jaunjelgavas PII „Atvasītes” Pīlādzīša grupas bērni lasot un pārrunājot pasaku „Plastmasas lietus” nolēmām, ka tā ir ļoti svarīga tēma un jāiesaista arī mūsu mammas un tēti. Tāpēc bērni  aicināja vecākus piedalīties projektā „Uzliec pauzi plastmasai”. No grupas 20 bērniem atsaucās 14 ģimenes. Kopīgi lasījām pasaku, domājām, runājām un mājās tapa darbiņi, kas ir izlikti  izstādē bērnu dārza gaitenī, lai aktualizētu šo tēmu arī citās grupās, lai mēs visi „uzliktu pauzi plastmasai”...


Anna „Instalācija Mākonis un Koks”. Mēs uztaisījām mākoni, kurš par visu zaļo rūpējas, viņš aplaista kokus, zālīti, puķes, un tāpēc arī kociņš ir priecīgs un var augt liels. Ja būs priecīgi koki un augi, arī mēs cilvēki būsim priecīgi un veseli.
Žanete „Gaismiņu virtene”. Mūsu ģimenē paliek ļoti daudz plastmasas pudeles, tāpēc mēs tās izlietojām otreiz un pagatavojām gaismas virteni, ko izrotāt grupu, lai ir gaiši, silti un mīļi!
Estere „Instalācija Koks”. pēc pasakas izlasīšanas arvien vairāk sapratām, ka jāseko līdzi sīkākajam papīrītim vai maisiņam, jo viss, ko mēs neiemetam miskastē, ar laiku bojā dabu. Būt ļoti labi, ja visi šķirotu atkritumus. Tagad mēs to darīsim vēl rūpīgāk!
Raivo „Zīmējums”. Man ir uzzīmēti divi koki. Priecīgais un Bēdīgais. Es gribētu, lai visi koki pasaulē ir laimīgi. Un mēs katrs varam pacensties, un nemest atkritumus zemē.
Melisa „Zīmējums”. Man ir uzzīmēta diena un nakts. Es gribētu, lai katru rītu, kad uzlec saule, mēs atcerētos par dabu un mēģinātu tai palīdzēt. 
Aleksandra „Zīmējums”. Es gribētu, lai es varētu dzīvot laimīgā pasaulē, kur visi koki, augi, dzīvnieki ir laimīgi, un cilvēki par visiem rūpējas. Otrā zīmējuma daļā var redzēt, kas notiks ar pasauli, ja mēs metīsim plastmasu zemē, atstāsim mežā, pie ūdeņiem.
Daniela B. „Krājkasīte”. Man ir ļoti priecīga Cūciņa – krājkasīte, kas ir tapusi no plastmasas pudeles. Cūciņa ir priecīga, jo es tajā krāšu naudiņu.
Armīns „Vāze un puķu pods”. Mēs izlietotās plastmasas pudeles pārveidojām par skaistām vāzēm. Es ar tēti griezu un zāģēju, mammīte rotāja. Mamma teica, ka plastmasas pudeles vajag šķirot, un mest citos konteineros, tad pudeles varēs otrreiz pārstrādāt.
Alise „Instalācija Mākonis un koks”. Es domāju, ka Mākonītis bija bēdīgs, jo viņa draugs Koks bija bēdīgs. Viņi abi bija bēdīgi, jo mūsu pasaulē ir ļoti daudz plastmasas. Priecīgi viņi abi kļūtu, tad, ja cilvēki vairāk rūpētos par dabu, un domātu kur liek savus atkritumus.
Marks „Augļu trauks”. Izlietotā plastmasas muciņa bija bēdīga, jo bija paredzēta izmešanai atkritumu tvertnē, bet mēs ar ģimeni sagādājām tai prieku pārveidojot par augļu trauku!
Zane „Penālis”. mēs no izlietotas pudeles pagatavojām penāli, tagad man būs kur salikt zīmuļus. Citās zemēs ir tādi automāti, kur var nodot tukšās plastmasas pudeles, pie mums tādus arī vajadzētu, jo tad šo plastmasu varētu pārstrādāt.
Marta „Dekors”. Es ar savu ģimeni pagatavoju dekoru. Mēs tagad veikalā centīsismies lietot mazāk plastmasas maisiņus, un šķirosim plastmasas pudeles.
Daniela Ž. „Zīmējums”. Lai nebūtu plastmasas lietus, vajag šķirot atkritumus, tad visi būs priecīgi un arī es! Nemest atkritumus zemē.
Emīlija „Zīmējums”. Man bija ļoti žēl Koka. Mums visiem vajag vairāk rūpēties par dabu, nedrīkst neko mest zemē, arī konfekšu papīriņus.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs