Straupes pamatskolas pirmsskolas grupa "Sprīdīši" konkursa pieteikums

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Straupes pamatskolas pirmsskolas grupa "Sprīdīši" ir iesūtījuši savu pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai

Konkursa dalībnieki raksta šādi: 


Paldies par ierosinājumu aktualizēt vides saglabāšanas tēmu mūsu grupas dzīvē! Pēc pasakas izlasīšanas, kopā ar bērniem apskatījām mūsu grupas iekārtojumu un sapratām, ka ļoti daudzas rotaļlietas ir no plastmasas. Vai mēs varētu no tām atteikties? Pagaidām vēl nē, bet mēs varam tās lietot ilgstoši, nesabojāt un nepirkt jaunas. Nolēmām lūgt vecākus atteikties no plastmasas iepirkumu maisiņiem, to vietā izmantojot auduma vai papīra maisiņus. No šīs idejas arī nāca ierosinājums mūsu pirmajiem darinājumiem-kokiem. Tā kā grupā esam astoņpatsmit bērni, tad saliekot kokus kopā mums sanāca vesels mežs! Pastaigas laikā bērni ar lielu azartu meklēja mūsu mežam noderīgas lietas-zariņus, sūnas, ķērpjus, zīles un kastaņus. Pēc tam mūsu mežā ieradās dzīvnieki, tapa alas un ligzdas. Nākošajā nedēļā darinājām mākonīšus un lietus lāsītes. Ideju par plastmasa pērlītēm nomainījām pret darbietilpīgāko filca lāsīšu izgriešanu un savēršanu. Nu bija laiks putniem. Arī tos nolēmām izgatavot no papīra. Mūsu projekts ir noslēdzies. Nākotnē esam iecerējuši pakāpeniski aizstāt plastmasas dzīvnieku figūriņas ar filcētām. Dažas jau ir tapušas un ir redzamas bildēs.

 

Reklāma
Reklāma

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs