Durbes PII "Ābolītis" grupa "Mārītes": bērni bija pārsteigti, ka plastmasa var būt tik maza

Lai veicinātu izpratni par plastmasas un mikroplastmasas kaitīgo ietekmi uz vidi un cilvēkiem, bērnudārzi aicināti piedalīties radošo darbu konkursā “Uzliec pauzi plastmasai!”. Durbes PII "Ābolītis" 6. grupa "Mārītes" ir iesūtījusi savu pieteikumu konkursam.

Uzliec pauzi plastmasai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzliec pauzi plastmasai!

Konkursa dalībnieki raksta šādi: 

Bērni bija ļoti pārsteigti par to, ka plastmasa var būt ļoti maziņa. Ka putni un zivis tos plastmasas krikumiņus sajauc ar graudiem, mikroorganismiem, un tad mēs cilvēki ēdam to zivi kas ir ēdusi plastmasu. Bērni kopā ar skolotāju skatījās youtube - plastmasas maisiņa ceļš. Redzētais un dzirdētais bērnus ļoti pārsteidza, to ka plastmasas maisiņš, kurš ir izmests, dabā sadalās tikai 100 gados. Bērni skolotājai jautāja, kāpēc vispār tāda plastmasa ir izdomāta un ka tos plastmasas maisiņus lai veikalā nedod. Lai cilvēki uz veikalu iet ar somām. Liels pārsteigums bērniem bija tas, ka plastmasas maisiņi ir pat jūrās un okeānos, kas veido „plastmasas zupu” un zivis un citi ūdens dzīvnieki domā, ka tā ir barība, ēd plastmasu. Ļoti daudzi ūdens iemītnieki plastmasas dēļ, iet bojā. Valis plastmasas maisiņu apēdot, viņš nomirst. Bērni bija ļoti bēdīgi un skolotājai nācās viņus mierināt. Bērni to uztvēra ļoti nopietni un bija ļoti šokēti.

KONKURSA NOTEIKUMI
* Izlasi bērniem pasaku “Plastmasas lietus”. Pasaku meklē ŠEIT!
* Iesūti bērnudārzā zīmētu, līmētu vai citādi veidotu darbu par pasakā “Plastmasas lietus” pausto aktualitāti. 
* Darbiem ieteicams pievienot nelielas pārdomas, kas bērniem radušās pēc pasakas noklausīšanās.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts .doc formātā un bildes .jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 8. novembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 8. novembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 20. novembrī.
* Uzvarētāju noteiks nodibinājuma "Fonds Mammām un Tētiem” pārstāvju veidota žūrija.

Reklāma
Reklāma

BALVAS
Atbalstītāji

Pārsteiguma balvas no “Annahouse.lv”

Organizators un atbalstītājs