Zarnu infekcijas slimības dēļ Siguldas novadā šonedēļ atcelti visi masu pasākumi bērniem

Zarnu infekcijas slimības dēļ Siguldas novadā šonedēļ atcelti visi masu pasākumi bērniem, informē Siguldas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Sandra Tukiša.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai izvairītos no zarnu infekcijas slimības izplatības pirmdien, 16.septembrī, Siguldas pašvaldības vadība nolēmusi atcelt visus masu pasākumus, kuros šonedēļ bija paredzēta bērnu dalība. Bērni nepiedalīsies 20.septembrī plānotajā olimpiskajā dienā, 18.septembrī – drošības dienā, kā arī mobilitātes nedēļas pasākumos, stāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja.

Viņa teica, ka pirmdienas rītā ar visu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem pārrunāta aktuālā informāciju, ko snieguši epidemiologi un pediatri, kā arī tas, kādi piesardzības pasākumi būtu jāievēro ikdienā, lai izvairītos no jauniem saslimšanas gadījumiem.

Visu pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājiem katru rītu Izglītības pārvaldei būs jāziņo, cik bērni neapmeklē bērnudārzu. “Patlaban pašvaldība neplāno slēgt kādu pirmsskolas izglītības iestādi. Ja vecākiem ir iespēja un viņi vēlas, tad viņi savu bērnu var paturēt mājās, lai izvairītos no iespējamās saslimšanas,” sacīja Tukiša.

Viņa atzina, ka pašvaldība līdz šim vēl nav saņēmusi no atbildīgajiem dienestiem informāciju, kurā būtu noskaidrots iemesls, kas izraisīja tik daudzskaitlīgu bērnu un pieaugušo saslimšanu ar zarnu infekcijas slimību.

Reklāma
Reklāma

Arī pirmdien visās pirmsskolas izglītības iestādēs Pārtikas veterinārais dienests (PVD) veic pārbaudes pēc nedēļas nogalē veiktajiem dezinfekcijas pasākumiem.

 

Saistītie raksti