Ķekavā bērnudārzos daļēji apmaksās ēdināšanu piecgadniekiem un sešgadniekiem no daudzbērnu ģimenēm

Ķekavas novada pašvaldība turpmāk bērnudārzos daļēji apmaksās ēdināšanu arī piecgadniekiem un sešgadniekiem no daudzbērnu ģimenēm.

Šogad šim atbalstam pašvaldība atvēlēs aptuveni 10 000 eiro.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad šim atbalstam pašvaldība atvēlēs aptuveni 10 000 eiro.

Proti, dome lēmusi no šī gada 1.septembra apmaksāt ēdināšanas izmaksas bērnudārzos viena eiro apmērā par dienu katram piecgadniekam un sešgadniekam no daudzbērnu ģimenēm.

Šo piemaksu pašvaldība segs katram obligātās pirmsskolas izglītības sagatavošanas vecuma bērnam no daudzbērnu ģimenēm bez ģimenes materiālā stāvokļa izvērtējuma, ja ģimenes dzīvesvieta ir deklarēta vienā adresē un tiek apgūta licencēta obligātā piecgadnieku un sešgadnieku izglītības programma pašvaldības vai privātajos bērnudārzos.

Tāpat arī nākamajā mācību gadā pašvaldība finansēs piemaksu 1., 2., 3. un 4.klases audzēkņiem 0,19 eiro apmērā dienā vienam izglītojamam, 5. un 6.klases un audzēkņiem paredzot 1,61 eiro dienā vienam izglītojamam, kā arī 7.-9.klases audzēkņiem no daudzbērnu ģimenēm, paredzot 1,61 eiro dienā vienam izglītojamam,

Reklāma
Reklāma

5.,6.klašu audzēkņiem, kā arī 7., un 9.klašu audzēkņiem no daudzbērnu ģimenēm pabalsts tiks nodrošināts bez ģimeņu materiālā stāvokļa izvērtējuma.

Kopumā pašvaldības 2019.gada budžetā brīvpusdienu nodrošināšanai atvēlēti gandrīz 560 000 eiro, no kuriem papildus valsts dotācijai pašvaldības finansējums ir 250 000 eiro.